„Muzeum Mattoni aktuálně dokončujeme v památkově chráněném objektu Löschnerova pavilonu, který v době svého vzniku sloužil jako provozní objekt pro stáčení minerálních vod z pramene stejného jména. Jak pramen, tak i budova nesly jméno Dr. Josefa Löschnera, jednoho z nejbližších spolupracovníků Heinricha Mattoniho," informoval Pavel Novák, mediální zástupce Karlovarských minerálních vod (KMV).

Pavilon si od prosince roku 2013 do ledna roku 2015 prošel náročnou a zodpovědnou celkovou rekonstrukcí, na kterou KMV vynaložily 20 milionů korun.

„Poté jsme začali s přípravou expozice muzea, jež se věnuje především historii stáčení minerálních vod v Kyselce a všem společnostem, které v různých historických epochách minerální vodu do lahví stáčely," dodal Novák.

Dále tu návštěvníci uvidí a poznají řadu historických dokumentů a reálií z příslušných dob včetně předmětů, s nimiž se veřejnost ještě neměla možnost seznámit.

„Slavnostní otevření muzea právě připravujeme. O detailech otevření i provozní doby isntituce budeme všechny včas informovat," dodal mediální zástupce.

Během kyseleckých oslav se ale starosta Kyselky Aleš Labík nechal slyšet, že by mělo být muzeum s největší pravděpodobností otevřeno již v červenci.