Už dnes začíná Den otevřených dveří všech památek v Karlových Varech, který bude pokračovat i zítra. Tento rok je projekt zajištěn programem Dny evropského dědictví. Město Karlovy Vary zájemcům o památky nabídnou čtyři památečné lokality, které jsou většinou spjaté se sto lety jejich existence.

V sobotu, od deseti do dvanácti hodin lidé mohou navštívit Šibeniční vrch a zde stojící altán Bellevue. „Odborný výklad tady povede Jiří Klsák, náměstek primátora," řekla mluvčí magistrátu Michaela Mičudová.

Ve stejný den se zájemci mohou těšit na otevření Galerie umění. Ta bude zpřístupněna od dvou do čtyř hodin odpoledne. „Budova letos oslavila sté výročí své existence. Nachází se tu stálé expozice nejcennějších uměleckých děl," uvedla Mičudová. V přilehlém parku si můžete prohlédnout pomník Ludwiga van Beethovena, Bedřicha Smetany nebo Schwarzenbergův obelisk. Jak také uvedla mluvčí magistrátu, je též přichystáno klavírní hudební vystoupení Jindřicha Volfa.

Na neděli je připraven program v místním hotelu Imperial. „Zde bude otevřeno od deseti dopoledne do čtrnácti hodin," řekla Mičudová. Další možnou návštěvou je připravena rozhledna Diana, na které od dvou do proběhne zpřístupnění strojovny lanovky.