Yellow Sisters jsou čtyři zpěvačky, čtyři hlasy, čtyři duše, čtyři přístupy, jak uchopit melodii, rytmus, náladu a vytvořit hudbu. Yellow Sisters (alias Lucie Hawa Goldin, Léňa, Bára Vaculíková a Tony Nyass) svými hlasy, harmoniemi a rytmy prochází s lehkostí, radostí a nadhledem napříč žánry. V prolínajících se hlasových linkách slyšíme prvky soulu, gospelu, reggae, funky i jazzu.

Zpěvačky spojuje láska k experimentu s hlasem a rytmem a také obdiv k africké muzice. Technicky dokonalý vokální souzvuk, rozmanité a hravé aranže a osvěžující hlasová harmonie již okouzlily posluchače v Německu, Rakousku, Polsku, Maďarsku, Švédsku, Španělsku a Belgii.

Yellow Sisters v roce 2006 zvítězily v soutěži Colours Talents, pořádané prestižním festivalem Colours of Ostrava. V témže roce natočily album Singalana, před dvěma lety CD Tubab Woman a nyní připravují desku remixů a také album dětských písní. Aktuálně se dvě ze ´žlutých sester´ zúčastnily i soutěže Hlas ČeskoSlovenska a poté natočily videoklip k originálně rapující písničce Laktační psychóza, která se stala internetovým hitem. Nový koncertní program Yellow Sisters představuje multižánrové autorské písničky a písně inspirované africkou hudbou, plné propracovaných rytmů, vášnivých textů a vokálního žonglování.

Hlasové iluzionistky v současné době vystupují také se zpěvákem, multiinstrumentalistou a skladatelem Petrem Wajsarem, v jejich podání si v Galerii umění ve čtvrtek od 19.30 hodin poslechnete písničky, které rozjasní i tu nejzasmušilejší duši.