Proměny vznikly 2. září roku 1970, a i když se v kapele za ty roky vystřídala řada hudebníků, v nezměněné sestavě hraje nyní již přes dvacet let.

„Tímto večerem zavzpomínáme na doby, kdy se hrálo v karlovarském bigbítovém M klubu, tedy na šedesátá a sedmdesátá léta," uvedl frontman skupiny Míra ´Dědek´ Zábranský.

Hosty slavnostního večera budou bývalí členové kapely. Mezi nimi nebude chybět kytarista a zpěvák Míla Froněk, který nyní funguje v kapele Bernard Blues Band, a zpěvák Onek Hoser, vystupující v současnosti s kapelou Greyhound.

Dorazí také bubeník Milan Bačo, který hraje s rockovými kapelami napříč krajem. „Lidé tu v různých obměnách sestavy uslyší staré písně, které již nějakou dobu nehrajeme," dodal Dědek.

V Irské vše vypukne s úderem dvacáté hodiny večer a vše je koncipováno jako přátelský večer diváků a párty kamarádů muzikantů.

„Bude to vzpomínkou na stará rocková léta v Karlových Varech a na řadu zážitků. Třeba na veselé příhody, kdy nám pan Dorotík z hudebnin vyprávěl, že už pro nás na hranicích stojí dva vagony marshallů, stratocasterů, gibsonů, hammondek a bicích souprav Ludwig, ale že je k nám nechtějí pustit a podobně," zavzpomínal Zábranský.

Členové Proměn hrají i v dalších bigbítových kapelách, jako jsou například Blackmoon či revivalové bandy Uriah Heep a Whitesnake revival.


Sestava Proměn:

Karel Hrabák bicí

Víťa Zábranský kytara, zpěv

Franta Krofta basa, zpěv

Míra Zábranský klávesy, zpěv