„Jedná se o nejstarší hudební festival, který se ve městě pořádá. Zároveň je veteránem mezi evropskými festivaly,“ uvedl mluvčí KSO Lev Havlíček. Program Dvořákova karlovarského podzimu nabídne svým posluchačům opět netradiční hudební zážitek. Na pódiích koncertních sálů uvidíte vynikající sólisty. Houslistu Marka Pavelce, klavíristu Iva Kahánka nebo violoncellistu Jiřího Bártu. Svůj um předvedou také mladé pěvecké talenty, mezi které patří sopranistka Tereza Hořejšová, mezzosopranistka Petra Vondrová, tenorista Juraj Nociar a basista Jan Hnyk.

Karlovarský symfonický orchestr bude opět řídit jeho šéfdirigent Jan Kučera. Mimo jeho kouzlení s taktovkou se můžete těšit také na Floriana Merze, Františka Drse a Jana Mikoláše. „Festivalový program tvoří díla nejen Antonína Dvořáka, ale i dalších klasiků ve třech symfonických koncertech a koncert s uvedením výběru árií, scén z opery Rusalka a Dvořákova vrcholného díla. Uskuteční se také Mše za Antonína Dvořáka, v jejímž rámci zazní v kostele sv. Máří Magdalény a jeho Mše D dur 'Lužanská',“ dodal Havlíček.

Symfonici ani na Dvořákův podzim neopustí svá tradiční koncertní místa, mezi která patří Karlovarské městské divadlo, Lázně III, Grandhotel Ambassador Národní dům nebo Tržní kolonáda. Celkem se tak můžete těšit na osm nezapomenutelných koncertů na těch nejkrásnějších místech v Karlových Varech.

Karlovarské městské divadlo
Opravu střechy divadla firma špatně odhadla. Sekla se o osm milionů