I letos nabízí amfiteátr v Lokti skvělé koncerty populárních kapel a zpěváků. Už se zde objevili Čechomor, Walda Gang či Ian Anderson z kapely Jethro Tull. Posluchači si mohli vychutnat i skvělý koncert Miro Žbirky či muzikál Robin Hood. Sezona však ještě zdaleka nekončí a lidé se mohou těšit i na další příval muziky.

„Vždy se snažíme, aby byl výběr hudby co nejpestřejší. Letos si myslíme, že jsme opravdu poskládali atraktivní dramaturgii," uvedl Vladimír Suchan z agentury Vlny, která pořádá koncerty ve spoustě míst regionu.

Jeho slova potvrzuje i další program, který je neméně zajímavý. Už 3. srpna se mohou lidé těšit na skvělý tvrdě rockový nářez. V amfiteátru totiž zahrají populární rockeři z kapely Škwor. Ta už v Lokti vystupovala a zažila strhující úspěch. Kromě Škworu potěší ten večer fanoušky i kapely Venefica a Censorshit. „Určitě půjde o pořádnou dávku správně tvrdé hudby," zve Suchan.

Škwor začínali klasicky jako spíše crazy rocková záležitost s texty o životní situaci. Postupně se však dostali do kontaktu například se členy kapely Kabát či Alešem Brichtou a tím, že se pohybovali mezi legendami, nabrali trochu vážnější přístup k muzice a vznikl modernější sound. Kromě vlastní tvorby dokázali Škwor několikrát s velkým nadhledem nahrát na svá alba i písně od světových populárních zpěváků a kapel. Vtiskli jim však svou vlastní tvář a spousta lidí to ani nebere jako převzatou píseň.

Kdo nepotřebuje tvrdé kytary, ale spíše má rád zajímavé texty plné poezie, určitě navštíví Loket 10. srpna. To zde vystoupí legendární písničkář Jarek Nohavica. Řada jeho písniček už zlidověla a jeho texty žijí u táboráků i na různých koncertech jiných kapel. Pro loketský amfiteátr je jeho koncert 10. srpna velkou bombou, protože Nohavica příliš často zde v kraji nehraje. Důkazem velkého zájmu posluchačů je určitě i to, že na stránkách agentury Vlny už je u jeho jména a termínu koncertu nekompromisně napsáno Vyprodáno. „Určitě půjde o jeden z vrcholů sezony. Jsme moc rádi, že se sem tuto písničkářskou legendu podařilo dostat," pochvaloval si Vladimír Suchan.

Po vystoupení Jarka Nohavici si na své opět přijdou rockeři. Pořádnou jízdu totiž předvedou 18. srpna publiku kapely Harlej a Alkehol.

Obě kapely vznikly v podstatě z legrace a kritici jim avizovali krátkou kariéru. Rockové party ale vytrvaly a dodnes svým neotřelým muzicírováním těší fanoušky po celé republice. Harlej ustál s přehledem i odchod zrzavého vokalisty Vládi Šafránka, kterého lidé dnes mohou slýchat v kapele Walda Gang. Alkehol – parta kolem kytaristy a zpěváka Oty Hereše, drží ve stejné sestavě v podstatě od druhého alba. Fanoušci veselého rocku se tedy mají na co těšit.