A i vy se můžete stát jedním z autorů, jehož detektivní příběh se objeví na stránkách připravované knihy. Protože Nadace St. Joachim společně s Villou Baldauf se rozhodly pro pokračování knihy.

Pomalu si chystejte svá pera, tužky nebo klávesnice, protože na vás čeká další literární soutěž o NEJ detektivní povídky, které se stanou součástí chystaného pokračování knihy detektivních povídek z Krušných hor. „Vydání Stínů nad Krušnými horami II je plánováno na červen a červenec 2018. Kniha bude znovu prezentována čtenářům v rámci Literárního putování. Kniha vyjde dvojjazyčně, v plánovaném nákladu zhruba 3000 kusů. Zahrnovat bude opět povídky z Česka a ze Saska,“ uvedla Lada Beranek za nadaci St. Joachim.

Kniha Stíny nad Krušnými horami je zaměřena hlavně na podporu a propagaci česko-saské literatury v rámci oblasti Krušných hor. Svým vznikem by tak měla přispět k rozvíjení přeshraniční spolupráce v těchto regionech, zviditelnění regionálních autorů a zároveň by měla mít nepřímý dopad na turistiku.

Rozsah povídky jsou maximálně 4 A4 strany. Součástí povídky bude také krátká anotace díla. Podmínkou pro účast v literární soutěži je také skutečnost, že se povídka musí vztahovat k následujícím místům: Česko: Kraslice, Jáchymov Radium Palace, Ostrov, Bečov, Klášterec, Most. Sasko: Wolkenstein, Carsfeld, Kühnhaide, Grünhainichen, Chemnitzt, Bergbaumuseum Oelsnitz.

A příběh musí obsahovat detektivní zápletku.

Své rukopisy zašlete v elektronické podobě nejpozději do 15.11.2017 na info@stjoachim.eu nebo na info@baldauf-villa.de">info@baldauf-villa.de. Do kolonky „Předmět“ uveďte Stíny2018.

Vybrané povídky a jejich autoři budou následně zveřejněni na webu www.stjoachim.eu.

Více informací najdete na www.stjoachim.eu nebo info@baldauf-villa.de">info@baldauf-villa.de.

Limbo svou hudbou okouzlí dokonce i galerii.
Jazzfest uvede další koncert v Galerii umění Karlovy Vary