Patnáct finalistů krajského kola talentové soutěže Zlatý oříšek představí od 15 hodin zaplněnému hledišti divadelního sálu své dovednosti a dosažené úspěchy z nejrůznějších oborů. Čtyři nejlepší získají originální sošku, finanční odměnu a postup do celonárodního kola.
Šikovné děti našeho kraje přijedou podpořit i vedoucí extraligového družstva VK ČEZ Karlovarsko Milan Bican nebo mistryně ČR i Evropy v karate Pavla Mezzeiová.
Během slavnostního programu se na ostrovském divadelním jevišti vystřídá celkem padesát jedna dětí. Prezentovat budou umělecké, sportovní i vědomostní obory jako synchronizované plavání, rokenrol, hra na trubku, motokros, jachting, železniční modelářství, gymnastika, twirling, karate a další. Průvodního slova se ujme známý moderátor Richard Langer.
Role hlavního organizátora se pod záštitou hejtmana Martina Havla a za finanční podpory kraje i města po druhé v řadě zhostil Městský dům dětí a mládeže Ostrov. Pro diváky připravil lákavou soutěž o tablet a Mp3 přehrávače. Nejoriginálnější a nejpočetnější fanouškovské skupiny finalistů si navíc rozdělí peněžní odměnu v hodnotě šest tisíc. Vstup na finále je zdarma.