Celkem ve čtyřech kategoriích se pomyslně utkalo téměř 100 chlapců a dívek z celé České republiky. Zazněly písně lidové v jednoduché i náročnější úpravě Leoše Janáčka, Vítězslava Nováka nebo Jindřicha Jindřicha. Naslouchali jsme populárním melodiím z muzikálů, až po canzonetty starých mistrů a árie W. A. Mozarta.

Pozvání do odborné poroty přijaly profesorky pražských a brněnské konzervatoře Brigita Šulcová, Daniela Šimůnková Štěpánová a Blanka Morávková. Hodnotili i dirigent Národního divadla v Praze František Drs, jazzová zpěvačka Veronika Vítová a jeden den Zbyněk Drda, který navíc, kromě vyprávění o svých začátcích právě na Karlovarském skřivánku až po vítězství v televizní soutěži Česko hledá SuperStar, rovněž skřivánkům zazpíval.

Porota udělila ceny nejlepším. Mezi nejmladšími získaly ve dvou kategoriích prvá místa Beata Holková z Litvínova a Štěpánka Tlustá z Třemošné.

Druhá místa Adéla Prostějovská z Brna a Patrik Hradecký z Domažlic. V kategorii B, tj. starších, kteří se nevěnují studiu zpěvu, zvítězili Viktor Novák z Děčína a Veronika Langrová z Veltrus.

Druhá místa přiřkla porota Anetě Janíčkové z Brna a Petře Soukupové z Chanovic u Horažďovic. V poslední kategorii C, většinou žáků základních uměleckých škol se studiem sólového zpěvu, zvítězili Jan Šenbauer z Plzně a Mahulena Vondrášková z Prahy. Druhá místa získali Hynek Hradecký z Domažlic a Anna Mazouchová z Brna. V soutěži bylo uděleno ještě několik třetích cen a čestná uznání.

Karlovarský skřivánek znovu dokázal, jak je zajímavou a potřebnou soutěží, která dává příležitost dětem předvést svůj vztah k hudbě a zpěvu. Poskytuje radost těm, kteří si zpívají, a nám, kteří jim tleskáme a s nadšením nasloucháme. Skončil 17. ročník soutěže a zanedlouho se začne připravovat příští, již 18. „Skřivánek“, který přiletí opět s jarem, tentokráte v roce 2013.

Alois Ježek, ředitel soutěže