„Původně byla tato pohádka psána ryze pro divadlo, proto jsem musel sáhnout k úpravám a připravit ji pro náš činoherní soubor. Dále jsem trochu změnil hastrmanův charakter a zesílil u něj motivy hamižnosti. Nyní je to příběh více o morálce," uvedl.

I když se podle režisérových slov nevěsta napřed sňatku brání, nakonec je k sobě přivede láska k houslím a hudbě.

V premiéře pohádky Nevěsta pro hastrmana se zároveň představí i nové tváře divadla.

Roli vodníka si střihne Martin Jurajda, který se i do hastrmanského hávu oblékne poprvé v kariéře. Zároveň se nově objeví i herci Jiří Švec, Miroslav Uhlíř nebo Michal Šturman.

Volba představit zde právě pohádku má ovšem své logické odůvodnění. Jelikož téměř dvě tisícovky diváků již viděly poslední pohádky karlovarské činohry Havrana z kamene či Malou čarodějnici, nebylo o čem dlouze přemýšlet.

„Snažíme se hrát divadlo pro co nejširší spektrum a děti patří mezi to nejvděčnější publikum. Jsou jedinečné a mohou z nich vyrůst další potenciální návštěvníci divadla," doplnil Jiří Seydler, umělecký šéf.

Za zmínku také stojí připravovaná akce, která se uskuteční v prostorách Karlovarského městského divadla. Tou je druhý ročník Noci divadel, jež se uskuteční 15. listopadu od 19:00. Stejně jako minulý rok, i letos bude vstup na akci za jednu korunu.