A zavítá i do našeho regionu. Podobně jako v loňském roce totiž vystoupí v rámci doprovodného programu na MFF Karlovy Vary. Koncert se uskuteční 1. července v letním kině v Karlových Varech.

Jedinečné spojení brněnského B-Side Bandu se zpěvákem, hercem a performerem Vojtěchem Dykem je momentálně jedním z nejžádanějších a nejsledovanějších projektů současné české kulturní scény. V loňském roce absolvovali premiérové společné turné, zahrnující celkem 11 koncertů po České republice a Slovensku, kterému předcházelo rovněž vydání LIVE CD a LP se záznamem ze společného koncertu na jaře 2012. CD se ve velmi krátkém čase prodralo na první příčku v počtu prodaných desek, kde setrvalo několik týdnů. Vojtěch Dyk zvítězil v kategorii Zpěvák roku Cen Anděl 2012 právě díky zmíněné společné live nahrávce.

Exkluzivní hudební show nabídne při festivalu také večer města Karlovy Vary. Ten se koná 3. července v letním kině a společně na něm zahrají skupina Čechomor a Karlovarský symfonický orchestr.

Ani tím ale hudební zážitky na letošní filmové přehlídce nekončí. Na letošním filmovém festivalu vystoupí v Poštovním dvoře i legendární kapela Lucie. A to hned v sobotu 29. června, tedy na samém začátku MFF. Do Karlových Varů ji pozvala skupina ČEZ.

A jak na tuto hudební lahůdku získat vstupenku?

Vzhledem k omezené kapacitě Poštovního dvora bude zájemcům vstup umožněn pouze na základě předložení platného festival passu či akreditace. Po předložení těchto dokladů obdrží festivalový host vstupenku zdarma u speciálních pokladen ČEZ v prostorách parku mezi sanatoriem Richmond a Poštovním dvorem.

Mezinárodní filmový festival nabídne i letos všem návštěvníkům rozmanitý doprovodný program koncertů, akcí a výstav.

Co všechno je pro kulturní občerstvení hostů připraveno, zveřejní organizátoři MFF v půlce června, tedy za několik dnů.