Předchozí
1 z 5
Další

Prodavačky riskují své zdraví a denně jsou v přímém kontaktu se zákazníky

I ona patří do řad lidí z první linie, bez kterých bychom se jen těžko obešli. „Strach z nákazy okolo nás pochopitelně mám, ale je to tu lepší,než kdybych jen seděla doma,“ svěřuje se.

Hana Forejtová pracuje v Albertu už třetím rokem.Zdroj: Dominik Hron

Jmenuji se Hana Forejtová, bydlím v Otovicích na Karlovarsku a v Albertu obchodního centra Varyáda pracuji už třetím rokem. Nejsem tu sama, společnost mi dělají další dvě kolegyně, se kterými tvoříme tříčlennou skupinku. Společně pracujeme kvůli nebezpečné pandemii koronaviru ve speciálním režimu, na který si pomalu zvykáme.

Také Hana Forejtová přiznává, že má strach z nákazy koronavirem. Foto: Dominik HronZdroj: Dominik Hron

Momentálně jedeme na dvě skupiny, abychom se případně vzájemně nenakazili. Z toho důvodu jsme tu také více hodin než obvykle. Střídáme se po třech dnech. Dnes jsem tu zrovna ten první, takže mě dva takové ještě čekají. Na konci budu mít zase čas si trochu odpočinout. Já konkrétně mám na starost oddělení masa a lahůdek a současná opatření mají vliv i na mojí práci.

Nyní pracují na dvě skupiny, aby se případně vzájemně nenakazili. Foto: Dominik HronZdroj: Dominik Hron

Lidem se nedoporučuje vycházet z domova, pokud to není nutné, takže v obchodě se nepohybuje tolik lidí jako běžně. Nemusíme tedy doplňovat zboží tak často, aby zbytečně neokoralo. Snažíme se, aby zákazník dostal potraviny vždy čerstvé. Správné dodržování hygieny je teď to nejdůležitější.

Hana Forejtová pracuje kvůli nebezpečné pandemii koronaviru ve speciálním režimu. Foto: Dominik HronZdroj: Dominik Hron

Pravidelně využíváme antibakteriálních přípravků, které máme k dispozici, nosíme rukavice a ústa si chráníme rouškami. Také lidé, kteří u nás nakupují pravidla dodržují. I oni používají například jednorázové rukavice, které u vchodu nabízíme. Obavy z nakažení koronavirem pochopitelně mám, stejně jako většina lidí. Jsem ale ráda, že mohu na rozdíl od ostatních lidí chodit pravidelně do práce. Je to pro mě lepší, než kdybych byla zavřená doma.

Správné dodržování hygieny je teď to nejdůležitější. Foto: Dominik HronZdroj: Dominik Hron