Dnešní mobily telefony se neřadí do kategorie těch chytrých nadarmo. Se současnými vychytávkami jsou schopné nabídnout obsah srovnatelný s kdejakou učebnicí, lektorem i semestrem. Jen je třeba vědět, jak to využít. Mrkněte na 5 tipů, které stojí za vyzkoušení.

Kupujeme pizzu
Seriál (Na)učte se anglicky: Kupujeme u stánku

  1. DuoLingo naučí jazyk hravými pětiminutovkami

    DuoLingo je aktuálně jedním z nepopulárnějších způsobů, jak se naučit nový jazyk. Ať už se snažíte o angličtinu, francouzštinu, španělštinu, němčinu nebo další jazyky, DuoLingo je skvělý parťák. Učení je rozděleno do miniher, které se snaží naučit čtení, psaní, poslech i mluvení.

    Za správné odpovědi odměňuje, za špatné ubírá životy. Ať už hledáte procvičování nebo se snažíte naučit nový jazyk od píky, DuoLingo je bezvadnou volbou. Už jen díky tomu, že je zcela zdarma. S dostatečnou trpělivostí nahradí i několik školních semestrů.

  2. Tandem umožní si pokecat s kýmkoliv o čemkoliv

    Umět využívat jazyk na papíře není známkou toho, že jazyk umíte. Jazyk je třeba umět používat v praxi. Není přitom řeč pouze o sledování filmů a porozumění bez titulků, ale o skutečné konverzaci s rodilým mluvčím. Taková příležitost se ale těžko hledá. Možností je navštěvování instituce, kde se scházejí lidé různých národností. Tou pohodlnější variantou však je bezplatná aplikace Tandem, kde si můžete pokecat s kýmkoliv o čemkoliv. Ať už je to pokec o posledním díle oblíbeného seriálu nebo čemkoliv jiném.

  3. Udemy jsou všechny univerzity světa v jedné aplikaci

    Občas je lepší vzít věci do vlastních rukou. Někdy nestačí se jen spoléhat na školní systém, který může být zastaralý nebo nenabízet to pravé ořechové. Ať už hledáte rychlokurz čehokoliv, od štrikování po kódování, Udemy je kapesní univerzita, ve které najdete studijní programy takřka k čemukoliv. Aplikace nabízí tisíce a tisíce kurzů, ať už písemnou nebo video formou, od nejrůznějších profesionálů z celého světa. Některé jsou bezplatné, jiné placené. Ale vždy si vyberete.

  4. SoloLearn naučí jazyk budoucnosti

    Takovým jazykem budoucnosti je i kódovací jazyk. Stále více je používání počítače nutností při hledání zaměstnání. Vzdělání v informačních technologiích každým rokem klade větší a větší nároky. Je proto vhodná určitá příprava. Učení takového jazyka ale není jednoduché, obzvlášť pokud nenavštěvujete patřičnou školu nebo už přímo pracujete. Nic ale nebrání v samostudiu skrze aplikaci SoloLearn, která učí všechny programovací jazyky od JavaScript, přes C++ až po PHP a CSS. Lekce jsou spíše minihrami, které stihnou naučit to nejdůležitější ve velmi krátkém čase.

  5. PhotoMath vypočítá příklady bez námahy

    Matematika byla mezi žáky vždy sprostým slovem. Počítání příkladů patřilo mezi ta největší utrpení. Přitom je to jazyk celého světa. Dorozumíme se s ním všude, jen na trochu jiné úrovni.

    Přestože kalkulačky patří do povinné výbavy každého studenta, ne vždy je čas přepisovat dlouhé zadání. Mobilní telefony jsou dnes už tak vyspělé, že jsou schopné rozpoznat rukopis, včetně složitých příkladů. Stačí kamerou namířit na příklad a jen si zapsat výsledek. Lektorka angličtiny
    RADA UČITELE: Lektora si vyberte pečlivě

Další zajímavé tipy najdete na webu www.tandem.cz.