„Jeden vykřikuje proto, aby se stal součástí davu, druhý aby se zviditelnil. A je jen málo těch, kdo chtějí a skutečně mohou zdevastovaným lázním v Kyselce pomoci," zdůraznil hejtman. A dodává:

„K té druhé skupině bych zařadil i starostu Františkových Lázní Ivo Mlátilíka, který najednou pár týdnů před krajskými volbami zjistil, že vůbec nějaká Kyselka existuje. A jako obvykle si příliš nebere ve svých úsudcích servítky. Jenže tentokrát trefil hodně mimo.

Rozhodně nejsem, jak se v článku píše, ustrašený z toho, že by aktivity občanských iniciativ mohly poškodit jméno společnosti Karlovarské minerální vody (KMV). To bych býval před rokem nepodepsal petici na záchranu lázní. Dlouhodobě se snažím přimět aktéry v této věci, aby společně našli nějaké řešení. Před více než rokem jsem dostal k jednacímu stolu vlastníka většiny chráněných objektů lázní v Kyselce, společnost CTS DUO, Asociaci pana Riese, zástupce ministerstva kultury, NPÚ a další, aby jednali o tom, jaké jsou možnosti záchrany lázní a snažili se přimět vlastníka k zahájení záchranných prací.

Na stav lázní mají ale dopad také vnější vlivy jako je doprava. A je to právě kraj, kdo usiloval o zprovoznění vlečky v Kyselce a přivedl na místo tehdejšího ministra dopravy, aby situaci posoudil. Část produkce KMV se tak přesune na železnici a sníží se dopravní zátěž v okolí lázní, což by mělo nastat už koncem srpna.

A byl to právě krajský úřad, jenž před časem potvrdil rozhodnutí karlovarského magistrátu o uložení pokuty 1,8 milionu korun společnosti KMV za zanedbávání péče o údržbu památkově chráněných budov v Kyselce. To jasně vyvrací zcela nesmyslná tvrzení tak náhle osvíceného starosty Mlátilíka.

Nehodlám se ohánět planými sliby, protože kraj zaprvé nemá stamiliony, které Kyselka k záchraně potřebuje, zadruhé vedení kraje ani nemůže vydat veřejné peníze na opravu lázní vlastněných někým jiným. Budu se ale dál snažit společně s ostatním lidmi, kterým osud Kyselky není lhostejný, spolupracovat na projektech vedoucích k záchraně lázní."