Vážená paní primátorko,

s odvoláním na články, které byly uveřejněny v Karlovarském deníku ve dnech 9. září a 8. října 2008, bychom Vás a „dotčené orgány“ MM chtěli upozornit na problém, který trápí tuhnické obyvatele, zejména však obyvatele v ulicích Krymská a Západní.

Ve věci, která je ve zmiňovaných článcích podrobně popsána, připravujeme petici, kterou budeme adresovat radě města a jejíž znění Vám předkládáme v příloze. Petici jsme dosud neodeslali proto, že je o ni větší zájem, nežli jsme předpokládali. Takže dál sbíráme podpisy občanů, kterých je k dnešnímu dni již více než stovka. Připojují se i rodiče dětí, které navštěvují zdejší dvě mateřské školy. Jak budou radní reagovat, samozřejmě nevíme. Velmi nás zajímá, zda jako další karlovarské specifikum bude možné ignorovat protesty a nesouhlas tolika občanů.

Avšak v článku ze dne 8. října 2008 nás již překvapilo vyjádření mluvčího MM Kaválka (který samozřejmě jen tlumočí názory vedení města), že „záměr nadstavby objektu na p.p.č. 505, k.ú. Tuhnice, koresponduje s územním plánem města.“ Jde zřejmě o „hodně zvláštní“ naplňování ustanovení § 89 odst. 4 zákona č. 183/2006 Sb., stavební zákon…., že obec by měla v územním řízení uplatňovat námitky k ochraně zájmů občanů obce, což se zřejmě podle vedení města a „dotčených orgánů“ děje zřízením „doupěte hazardních her“ a znehodnocením bydlení zdejších občanů nástavbou do výše 13 m.

Rozhodně se však nehodláme nechat takovým prohlášením odbýt. Budeme požadovat vysvětlení a chceme, aby se o této „obludnosti“, kterou připravuje LINAS TRADE GROUP, a.s., se souhlasem magistrátu města, dozvědělo co nejvíce Karlovaráků.

Požadujeme také, abychom při zahájení případného stavebního řízení byli uvedení jako jeho účastníci, tak jak stanoví § 109 stavebního zákona.

za předsedy výborů SVJ v Krymské ulici
Josef Knobloch