Po patnácti letech úmorné práce úředníků na novém územním plánu města by jeden čekal, že po jeho schválení by mohly bouchat i zátky od šampaňského. Místo toho na zastupitelstvu bouchaly nervy politiků i přítomných lidí a jediné, co zbylo, je pachuť v ústech i bez vypitého alkoholu. Vedení města totiž členy spolku Chraňme Vary, kteří protestovali proti řešení území bývalého zahradnictví Na Vyhlídce, odkázalo do patřičných mezí. Tedy lidově řečeno: Drž, mlč a nezdržuj.

Navíc tyto aktivní občany město označilo za spolek několika jednotlivců, u kterých je otázkou, zda hájí zájmy veřejné, či spíše soukromé. A to jenom proto, že se snažili chránit svůj majetek před brutální výstavbou, která by jejich majetky znehodnotila a subtilní a cenné centrum lázní změnila v betonový skelet.

Ilustrační foto.
Lidé už brzy rozhodnou o halách v Ostrově. Památkáři mají obavy o Věž smrti

Absurdní. Copak má vedení města patent na rozum? Copak nestojí o názory lidí, byť jsou odlišné? Politici přece mají město spravovat, ostatně od toho si je volíme a také platíme, nikoliv lidem vládnout a nařizovat. Pokud si tohle karlovarští politici neuvědomují, pak ať se nediví znechucení, které jim voliči mohou sečíst ve volbách. Protože i oni mohou v kampani uslyšet: Drž, mlč a nezdržuj… Ivana Kalinová redaktorka Karlovarského deníku