V neděli 1. dubna okolo šesté hodiny ráno na silnici mezi Dobrou Vodou a Teplou havarovalo auto, ve kterém cestovalo pět osob. "Řidič pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, zřejmě byla namrzlá silnice, a vyjel z komunikace, kde narazil do stromu," popsala nehodu policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

K nehodě přijely tři posádky rychlé lékařské pomoci z Toužimi a Mariánských Lázní. Povoláni byli také hasiči ze stanice Mariánské Lázně společně s dobrovolnými hasiči z Teplé.

"Pro nejvážněji poraněného pacienta přiletěl vrtulník plzeňské Letecké záchranné služby a přepravil ho na urgentní příjem nemocnice v Plzni," informovala Barbora Silná, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje.

"Podle původních zpráv měli být cestující v osobním autě po nárazu do stromu zaklínění. Přivolaní hasiči ale nakonec nikoho vyprošťovat nemuseli. V době jejich příjezdu na místo už měla čtyři zraněné v péči záchranná služba, pátý člen osádky vozidla byl pryč. Našla ho až hlídka policie kus od nehody, také jeho převezla k ošetření sanitka záchranné služby," uvedl Martin Kasal, mluvčí Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje.

"Hasiči zajistili místo nehody a protipožární zabezpečení, zabezpečili místo pro přistání vrtulníku letecké záchranné služby a pomohli s transportem pacienta. Po odvezení nabouraného auta odtahovou službou uklidili vozovku. Vzhledem k vysokému počtu zraněných je tato událost klasifikována jako mimořádná," informoval Kasal.

"Dva pacienty s lehkými zraněními převezly posádky na na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Mariánských Lázních. Zbývající dva s poraněními hlavy a dolních a horních končetin převezla posádka na chirurgii do nemocnice v Karlových Varech," dodala mluvčí záchranné služby.