Podle mluvčí krajské policie Zuzany Týřové nepatří úsek na silnici první třídy číslo 6 u odbočky na Žalmanov, kde se nehoda stala, k těm nejvíce kritickým. V tomto konkrétním místě nejsou nehody tak časté, uvedla Týřová. Na "er šestce" jsou mezi Karlovými Vary a hranicí kraje považovány za nejnebezpečnější úseky křižovatka na Žlutice známá jako Hvězda, a odbočka do Andělské Hory. Tragické nehody se ale stávají v podstatě všude, pokud řidiči nerespektují pravidla. Před necelými dvěma týdny vyjel z nepochopitelných důvodů řidič v protisměru na nájezdu na silnici R6. A srazil se s autem, které po ní jelo. Jeden člověk při nehodě zemřel, další byl vážně zraněn.

„Místo nehody bylo okamžitě uzavřeno, doprava v obou směrech byla odkláněna na objízdné trasy. Silnice byla zprůjezdněna po více než pěti hodinách od nehody," řekla k dopravním komplikacím mluvčí policie Zuzana Týřová. Ještě včera byla v daném úseku snížena rychlost na 50 kilometrů v hodině. To kvůli asfaltu poškozenému požárem.

Tři oběti této dopravní nehody byly v havarovaném osobním voze. „Několik zraněných z autobusů rozvezly sanitky do nemocnic, kde byli pouze s lehkými zraněními ošetřeni a následně propuštěni," řekl mluvčí karlovarské nemocnice Vladislav Podracký.