Téměř dvacet nehod, osm zraněných a škoda za více jak milion korun. To je bilance víkendových nehod, za kterými v drtivé většině stály meteorologické podmínky ruku v ruce s rychlou jízdou. A situace nebyla o moc lepší ani v pondělí, kdy bílá tma uzavřela silnici z Božího Daru na Vejprty.

„Nejčastěji řidiči nepřizpůsobili rychlost jízdy svého vozidla stavu komunikace (sníh, námraza), a to hned v devíti případech. Čtyřem řidičům vběhla během víkendu náhle do cesty zvěř, tři chodci byli sraženi a tři řidiči nedali přednost jinému vozidlu. Jeden z řidičů dokonce řídil pod vlivem alkoholu, a to i přesto že měl vysloven zákaz řízení," potvrdila čísla krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Při dopravních nehodách bylo celkem sedm osob zraněno lehce a jedna těžce. Celková škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku přesahující jeden milion korun. „Během víkendu a i pondělí vládlo mrazivé počasí se srážkami, které se následně přeměnily v ledovku. Velkou paseku také napáchal vítr. Ten zapříčinil i pondělní uzavření silnice z hraničního přechodu Boží Dar směr Vejprty," řekl dispečer krajských silničářů Josef Bulka s tím, že od úterý by mělo dojít k oteplení. „Srážky však budou padat dále, proto vyzýváme řidiče k opatrnosti," dodal. Sněžení, tma a mokro. I za tohoto počasí se našel kaskadér, který za volant svého vozidla sedl opilý, a nemohlo to skončit jinak než nehodou. Ta se stala v neděli v Karlových Varech pod ostrovským mostem kolem páté hodiny. Pětačtyřicetiletý řidič volkswagenu ve vysoké rychlosti naboural do svodidel, od kterých se odrazil do BMW. Nehoda se obešla bez zranění, ale 45letý šofér nadýchal přivolaným policistům 1,41 promile. Ti navíc zjistili, že má muž od soudu zakázané řízení motorových vozidel.