O nečekanou a nevítanou změnu služeb se postarala technická závada na kotli v prvním nadzemním patře domu v Bělehradské ulici. Voda z prasklého kotle pokryla podlahu restaurace v přibližně pěticentimetrové vrstvě.

„Bydlí nad námi cizinci. V bytě jsou ale jenom zřídka. Už jednou nás trochu vytopili. Upozorňovali jsme je, ale marně,“ posteskla si před vytopenou restaurací její majitelka Kačka Řežábková.

Hasiči, které na místo zavolali zaměstnanci restaurace, museli do bytu, z něhož prýštila voda, vniknout po rozbití okna. „Na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních hasičů,“ uvedl František Petr, mluvčí Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje. „Nejdříve jsme museli zastavit vodu v bytě a pak vyčerpat tu, která stekla do sklepa domu,“ vysvětlil standardní postup při takovém zásahu.

Voda v restauraci notně zkomplikovala její majitelce život. „Kalendář na prosinec mám prakticky plný. Už ve čtvrtek máme večer hospodu plnou,“ vysvětlila majitelka restaurace. Hned v úterý proto zařídila vysoušeče. „Nevím ale, kam je zapojíme. V provozovně je z bezpečnostních důvodů vypnutý proud,“ podotkla.

Ačkoliv se škody způsobené zatékající vodou vyšplhají podle prvotních odhadů na několik set tisíc korun, chtějí provozovatelé restaurace otevřít co možná nejdříve. „Za tři dny otevíráme,“ uvedla s notnou dávkou optimismu servírka restaurace.