Těžká zranění utrpěl při vážné dopravní nehodě v pátek půl hodiny po půlnoci šestačtyřicetiletý muž z Tachova. V Jenišově na Karlovarsku na silnici R6 se zřejmě plně nevěnoval řízení své starší škodovky, vjel na pravou silnici, kde najel na kovová svodidla.

„Vůz se přední částí zapíchl do země a následně se několikrát přetočil přes střechu,“ popsala nehodu Zdeňka Papežová, mluvčí karlovarských policistů. Když skončila série kotrmelců, zastavil se havarovaný vůz na kolech.

Spolujezdec, který seděl na zadním sedadle, nebyl připoutaný. „Přesto utrpěl pouze lehká zranění,“ řekla Papežová. Řidič na tom byl podstatně hůře. „S vážnými zraněními jej vrtulník transportoval do plzeňské fakultní nemocnice,“ potvrdila mluvčí.

Dechové zkoušce na přítomnost alkoholu se po nehodě podrobil pouze spolujezdec. „Nadýchal 1,36 promile alkoholu,“ řekla karlovarská policejní mluvčí. To, zda byl pod vlivem alkoholu i řidič, mohou policisté zatím jenom odhadovat. Kvůli zraněním, která utrpěl, nebylo podle Zdeňky Papežové možné provést dechovou zkoušku.

Hmotnou škodu na postarším autě české provenience odhadli policejní odborníci na deset tisíc korun.