Strojvůdce, který zřejmě sedícího muže spatřil krátce před srážkou, už nemohl nic dělat. Náraz nemohla oběť neštěstí přežít.

„Šokovaný strojvůdce nám přesto okamžitě zatelefonoval z mobilu na tísňovou linku,“ informuje mluvčí Záchranné a dopravní územní zdravotnické služby v Karlovarském kraji Lukáš Hutta a pokračuje: „Když na místo neštěstí přijeli naši záchranáři, mohli jen konstatovat smrt. Mužova zranění nebyla v žádném případě slučitelná se životem.“

Podle neoficiálních informací zdravotníci po prvním ohledání těla nevylučují ani možnost, že mrtvý byl před srážkou s vlakem opilý nebo pod vlivem omamné látky. Odhadem bylo muži něco mezi dvaceti pěti a třiceti lety.

„Jeho totožnost zatím neznáme. To je vždycky velmi zlá situace, protože tak nemůžeme předat zprávu pozůstalým,“ říká mluvčí Policie České republiky v Karlových Varech a policejní psycholožka Zdena Papežová.

Policie nařídila soudní pitvu oběti, takže za několik dní budou kriminalisté vědět zřejmě víc.

„Ta nehoda se stala prakticky naproti sedleckému autobazaru. Kousek odtamtud je i sice velmi zchátralý, ale obydlený dům. Z té rodiny ten mrtvý ale asi není. To by ho přece poznali,“ míní důchodce ze Sedlece.