Dopravní nehoda ochromila v úterý ráno dopravu na hraničním přechodu Aš – Selb. Na místě zasahovali jak čeští, tak němečtí záchranáři. Jednoho z pacientů musel vrtulník transportovat do plzeňské nemocnice.

Nehoda se stala krátce po sedmé hodině ranní. Na místo dorazila sanitka z Chebu i Aše.

„Aktivována byla i německá záchranná služba," uvedla mluvčí karlovarské záchranné služby Petra Hnátková.
Jak mluvčí sdělila, tři středně těžce zranění byli zaléčeni a předáni k dalším vyšetřením na chirurgickou ambulanci v Chebu.

„Pro těžce zraněného účastníka nehody si přítomný lékař vyžádal letecký transport na Emergency nemocnice v Plzni. Dva zraněné zajišťovala také německá záchranná služba, která je předala rovněž na chirurgickou ambulanci nemocnice v Chebu," upřesnila Hnátková.

Němečtí záchranáři transportovali jednoho zraněného leteckou záchrannou službou k dalším vyšetřením do zdravotnického zařízení.
„Srazilo se osobní auto s dodávkou," podotkl k nehodě karlovarský policejní mluvčí Pavel Valenta.

„V dodávce cestovalo sedm Čechů a v osobním vozidle byli dva němečtí občané. Příčiny dopravní nehody na místě prošetřují němečtí policisté," dodal Valenta.
Podle informací Chebského deníku dostal německý řidič smyk, a vjel tak do protisměru. Někteří zranění byli i zaklínění.

„Hasiči ze stanice Aš k nehodě vyjížděli z předchozího zásahu, kdy likvidovali požár odpadu v jedné místnosti ašské ubytovny. Na místě nehody vyprostili dvě zraněné osoby z havarovaných aut. Pro transport dvou nejvážněji zraněných si zavolali záchranáři dva vrtulníky, jeden německý a jeden český," popsal nehodu mluvčí hasičů Martin Kasal s tím, že koordinace záchranných prací přímo na místě mezi německými a českými kolegy byla na velmi dobré úrovni.