Tentokrát se přátelé silných strojů, kteří však na svých spanilých jízdách nijak nespěchají a spíše si jízdu v klidu užívají, vydali na Ašsko. Právě tady, poblíž Studánky, ale pro jeden pár cesta skončila. Pro řidiče navždy, spolujezdkyně je v rukou lékařů.

„Jeli přede mnou, viděl jsem to všechno na vlastní oči. Bylo to hrozné a nepochopitelné,“ popisoval nehodu otřesený motorkář. „Jeli jsme pomalu, silnice byla v pořádku, dobré počasí. Najednou jeho motorka začala vyjíždět na krajnici a poté pokračoval dál ještě nějaký kus. Pořád rovně. Pak přišel náraz do betonového propustku v příkopu. Všichni se snažili pomoci, ale pro řidiče už nešlo nic dělat. Je to hrozná představa, že už s námi nikdy nevyjede,“ uvedl jeden ze svědků nehody.

„Na silnici II/217 ze Studánky na Hranice došlo ke smrtelnému zranění řidiče motocyklu a těžkému zranění jeho spolujezdkyně. Třiašedesátiletý řidič z dosud nezjištěných příčin havaroval s motocyklem značky Yamaha mimo vozovku, kde narazil do betonového mostku. Muž utrpěl zranění, kterým po neúspěšné resuscitaci na místě bohužel podlehl. Šestapadesátiletá spolujezdkyně byla letecky transportována do Fakultní nemocnice v Plzni,“ uvedl k nehodě mluvčí krajské policie Daniel Dvořák.

Noční cvičení záchranných složek u vykolejeného vlaku v nepřístupném terénu
FOTO: Hasiči zasahovali při velké nehodě na železniční trati.