Devětadvacetiletá řidička zřejmě nedala v Karlových Varech na křižovatce ulic Na Vyhlídce s Hynaisovou přednost pětašedesátiletému cyklistovi. Muž jel směrem od nemocnice do lázeňské části města. Došlo ke střetu vozidla a jízdního kola a cyklista spadl přes řídítka na silnici. Při dopravní nehodě utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice.

„Policisté u řidičky i cyklisty vyloučili alkohol provedenou dechovou zkouškou. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 20 000 korun," uvedla mluvčí krajské policie Kateřina Krejčí.

Ve stejný den, pouze o tři hodiny dříve, se stala obdobná nehoda v Sokolově. Na kruhovém objezdu ulic Rokycanova, Husitská a Vítězná došlo k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem a cyklistou. Čtyřiačtyřicetiletý řidič vozidla Škoda jel po ulici Rokycanova směrem ke kruhovému objezdu, kde zřejmě nerespektoval svislou dopravní značku Dej přednost v jízdě, najel na kruhový objezd a nedal přednost po kruhovém objezdu jedoucímu padesátiletému cyklistovi. Následně došlo ke střetu vozidla a jízdního kola.

„Při dopravní nehodě byl zraněn cyklista, který byl převezen sanitkou do nemocnice. Policisté u řidiče i cyklisty vyloučili přítomnost alkoholu provedenou dechovou zkouškou. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem šesti tisíc korun," poznamenala Krejčí.

Obě dopravní nehody jsou nadále v šetření dopravních policistů.