Bohužel, s počtem nehod přibylo i kolizí s tragickým koncem, kdy na silnicích vyhasly lidské životy. A nejen na nich. Umíralo se více i na železnici, i když v porovnání s počtem obětí na silnicích jde o celkové číslo výrazně nižší.

Na silnicích v Karlovarském kraji zemřelo letos od ledna do konce června sedm lidí. Vloni to bylo o jednoho člověka méně.

Mezi letošní nejtragičtější nehody patřila například ta, která se stala v únoru v Chebu. Řidič osobního vozidla nerespektoval červený signál stůj a vjel do křižovatky ve chvíli, kdy přes ni projíždělo vozidlo rychlé záchranné služby se zapnutým světelným a zvukovým výstražným zařízením. Došlo ke střetu vozidel a osobní automobil byl nárazem odhozen na chodník, kde narazil do tří chodců. Jeden z nich následkům zranění podlehl. Pachatel z místa nehody ujel a byl policií dopaden za několik dní. Několik životů vyhaslo na frekventované silnici R6 spojující region s Prahou.

Jeden člověk zemřel a čtyři se zranili při květnové nehodě mikrobusu a osobního automobilu na silnici R6 u Hůrek na Karlovarsku. Další život zbytečně vyhasl v červnu u Sokolova. Dvaačtyřicetiletá řidička jela ve směru od Chebu do Karlových Varů, projela kolem sjezdu na obec Loket, kde zřejmě chtěla se svým vozidlem odbočit. Zastavila v pravém jízdním pruhu a začala couvat směrem k odbočovacímu pruhu. Smetl ji přijíždějící náklaďák, jehož řidič už nedokázal střetu zabránit.

Jen o několik dní později na silnici R6 u Bochova se srazilo pět aut. Čtyři nákladní a jedno osobní. Při nehodě byli tři lidé zraněni, řidič osobního auta, který byl transportován letecky z místa nehody, zraněním nakonec v nemocnici podlehl.

Při střetu vlaku s člověkem zemřeli v prvním pololetí v Karlovarském kraji dva lidé. V roce předchozím zahynul na kolejích jeden člověk.

Bohužel, pokud jde o smutnou bilanci, ani druhé pololetí nezačalo příliš dobře. U Sokolova zemřel při nehodě dvou osobních automobilů jeden člověk. Řidič jednoho z havarovaných vozidel tady nepochopitelně vjel do protisměru na sjezd z „er šestky". Čelně se srazil s právě přijíždějícím vozem. A červenec se do kroniky tragických nehod zapsal ještě jednou, když při nehodě automobilu a dvou autobusů u Andělské Hory zahynuli v osobním autě tři lidé.

Na kolejích zemřel v červenci v regionu jeden člověk, vlak ho přejel v Karlových Varech.