Z dosavadního šetření policie vyplývá, že řidič autobusu jel takovým způsobem, že nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám v době nehody (husté sněžení, souvislá vrstva sněhu na vozovce). „Rozborem tachografu bylo zjištěno, že v těchto povětrnostních podmínkách překročil i nejvyšší dovolenou rychlost, kdy bezprostředně před nehodou tachograf vykazoval jízdu rychlostí 98 km/hod," uvedla mluvčí krajské policie Kateřina Böhmová.

Na silnici I/6 směrem od Bochova na Karlovy Vary (u odbočky na Žalmanov) naboural 3. ledna kolem 23:30 hodin řidič autobusu do betonové propusti. Na komunikaci se v té době nacházela souvislá vrstva sněhu.

„Při vjetí řidiče na pravý okraj vozovky vyjel mimo komunikaci do příkopu. Řidič se snažil ze silničního příkopu vyjet a stočil řízení. Následkem toho došlo k prudkému vyjetí autobusu zpět na vozovku, přejetí celé komunikace a opět vjetí do příkopu, kde narazil do betonové propusti," poznamenala mluvčí krajské policie Zuzana Týřová.

Vyproštění cestujících z autobusu zajišťoval hasičský záchranný sbor. Při nehodě došlo ke zranění čtyř cestujících.

Rychlá záchranná služba je převezla na ošetření do nemocnice. „Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Policisté dopravní nehodu nadále šetří," dodala Týřová.