„Jejich tým má teď pozitivní dynamiku, musíme dávat veliký pozor," varuje trenér VK ČEZ Karlovarsko Jiří Novák. Celek Kladna, který se do nejvyšší soutěže vrátil po čtyřleté absenci, předvedl v dlouhodobé části skvělý finiš, završený hladkou výhrou nad čtvrtým Brnem. V domácím prostředí prohrálo Kladno naposledy 28. listopadu s mistrovským Libercem. S týmem Karlovarska ale kladenští volejbalisté pokaždé padli bez uhraného setu. Doma to bylo hned v úvodním kole a výsledkem 3:0 skončila i odveta v Karlových Varech. „Od té doby šli hodně nahoru, ale přeci jen ty dvě výhry s nulou jsou pro nás plusové, oni to budou mít taky trochu v hlavě," uvažoval nahrávač Pavel Bartoš. „Nemáme se čeho bát, je to play-off, teď už se jede na krev."

Mistři z let 2005 a 2010 se opírají o špičkový příjem a produktivitu nejvíce bodujícího hráče soutěže Filipa Křesťana. Do kádru Kladna zapadli i zahraniční hráči, ofenzivní posily, Španěl Bouza a Kanaďan Cull nebo nahrávač nizozemské reprezentace Van Haarlem. „Nahrává relativně rychle, a když má dobře přihráno, může tvořit kvalitní kombinace," shrnul kouč Novák. „Hráči Kladna mají kvalitní příjem, tím se jim útočí snáz. Křesťan přechodem na účko zacelil určitou mezeru v sestavě, to budou jejich největší zbraně."

Kladenský tým je také rekordmanem extraligy v počtu pětisetových soubojů, kterých v základní části odehrál celkem deset. Svěřenci trenéra Milana Fortuníka bodovali v patnácti z dvaadvaceti zápasů základní části. „Doufám, že naší výhodou bude širší lavička, máme jedenáct nebo dvanáct hráčů, kteří jsou schopni naplno zasáhnout do zápasu," upozornil Bartoš.

Čtvrtfinále mezi Karlovarskem a Kladnem začíná už ve středu 16. března. Díky lepšímu postavení v tabulce mají v úvodu série výhodu domácího prostředí svěřenci trenérů Broma a Nováka. Druhé utkání v hale míčových sportů je na pořadu hned ve čtvrtek, oba zápasy startují v 18 hodin.

Čtvrtfinále Uniqa extraligy mužů

VK ČEZ Karlovarsko vs. Kladno volejbal.cz

Začátky zápasů v 18:00; série se hraje na čtyři vítězná utkání.

středa 16. 3. (Karlovy Vary)
čtvrtek 17. 3. (Karlovy Vary)
neděle 20. 3. (Kladno)
pondělí 21. 3. (Kladno)
Případné další zápasy
středa 23. 3. (Karlovy Vary)
pátek 25. 3. (Kladno)
neděle 27. 3. (Karlovy Vary)