O víkendu si pak udělají psí spřežení dvoudenní zástavku v Abertamech, kde bude k vidění Abertamský sprint 2015 na kárách, který pořádá Krušnohorský sportovní klub psích spřežení.

Závodit se bude jak v sobotu, tak i v neděli na okruhu, který bude měřit 6,5 kilometru a je vytyčen v okolí Abertam. Začátky startu obou dnů budou v 9.00 hodin, a to přímo v areálu Technických služeb, kde bude i cíl všech závodů.

Bojovat se bude o vítězné poháry celkem ve čtrnácti kategoriích, a diváci tak mohou zhlédnout mushery najen na kárách, ale také na kole, koloběžce či tříkolce, takže se mají opravdu na co těšit.

„Velké poděkování si zaslouží všichni, kteří se na pořádání dvoudenních závodů podílejí, a také velký dík patří starostovi Abertam Zdeňku Lakatošovi, který nám vyšel při pořádání v hodně směrech vstříc, a my si proto spolupráci s ním hodně považujeme," poukazoval ředitel Abertamského sprintu Milan Šindelář.

Vstup na akci je po dva dny zdarma a k dispozici bude příchozím i občerstvení přímo v areálu v hospůdce Doupě u Lišáka. „Rádi bychom pozvali širokou veřejnost na velmi zajímavou podívanou," podotkl závěrem šéf akce.