Na programu tam totiž bude sprint a mid psích spřežení na saních na krátkých a středních tratích, a to v rámci mistrovství České republiky. „Jsme moc rádi, že nám v Abertamech při konání závodů opět vyšli vstříc. Tímto bychom jim chtěli hodně poděkovat, zejména pak starostovi města Abertamy Zdeňku Lakatošovi," vzkazuje za Krušnohorský sportovní klub psích spřežení, který mistrovství pořádá, ředitel závodu Milan Šindelář.

Start i cíl dvoudenních závodů budou v areálu abertamských technických služeb. Milovníci tohoto sportu si tak během víkendu opravdu přijdou na své. Celkem se bude bojovat o vítězné poháry v několika kategoriích. Vše odstartuje závod ve sprintu na osm až dvanáct kilometrů, další závod na střední trati bude v kategorii midu.

„Sněhové podmínky pro závod jsou velmi dobré. Starty jednotlivých kategorií budou v sobotu v 10.00 hodin, v neděli pak od 9.00 hodin. V neděli se poté uskuteční od 14.00 hodin slavnostní vyhlášení," poukazuje Šindelář.

Startovat v jednotlivých kategoriích budou plemena siberian husky, aljašský malamut, gronští psi, aljašští husky, samojedi, evropští saňoví psi, čeští horští psi a další. „Tradičně bude po oba dva dny k dispozici příchozím přímo v areálu občerstvení. Tímto bychom chtěli pozvat širokou veřejnost na nevšední podívanou," láká diváky na závody Šindelář. Ale pozor.

Během závodů budou areál TS Abertamy a následně i trasy veterinárně uzavřeny. „Proto bychom chtěli poprosit návštěvníky, aby ponechali své psí miláčky doma. Dále pak bude pro příchozí připravené parkoviště pod abertamským náměstím, které bude tradičně vyznačeno," upozornil závěrem ředitel závodu.