SKB Rokycany      94
Thermia K. Vary    70
Sobotní duel v Rokycanech začali Karlovarští výborně, celou úvodní desetiminutovku určovali tempo hry, dařilo se jim střelecky a první čtvrtinu tak vyhráli rozdílem sedmi bodů. Jenže ve druhé části hry se už karta obrátila a otěže utkání začali přebírat do svých rukou domácí. „Najednou jsme velice špatně bránili, nedoskakovali, v útoku chyběla lehkost z první čtvrtiny a to všechno mělo za následek obrat ve hře a dvacetibodovou prohru ve druhé čtvrtině," popsal příčiny nenadálého obratu ve hře karlovarský trenér Lukáš Šnobl.

Po změně stran zkusili hosté z lázní zónovou obranu, která měla přibrzdit domácí střelce a změnit rytmus hry, a pokud plnili pokyny svého trenéra, celkem se jim dařilo soupeře donutit k několika ztrátám. Ale domácí, posílení o hostující hráče z první ligy, si nakonec i se zónovou obranou poradili a zkušeně si udržovali dostatečný dvacetibodový náskok až do vítězného konce. Vývoj hry nakonec v poslední čtvrtině trenérům na obou stranách dovolil dát příležitost i hráčům, kteří jinak tráví většinu hrací doby na lavičce, a utkání se už prakticky pouze dohrávalo.

Sestava a body Thermie: Pešek 23, Fuksa 19, Dufek 11, Zolotarov 6, Slabý a Švarc po 5, Gavenčiak 1; dále hráli Ulman, Kocelský a Hála. Po čtvrtinách: 22:29, 56:42, 78:58.

Jiskra Domažlice 102
Thermia K. Vary   77
V neděli na domažlické palubovce začali hráči Thermie ještě lépe než v sobotu, hned v první čtvrtině proměnili neuvěřitelných sedm trojkových pokusů. Dařilo se především Dufkovi, se kterým si domácí obránci nevěděli vůbec rady. Tempo hry diktovali i ve druhé části hry, kdy si dlouho udržovali slibný dvouciferný náskok. Bohužel přitom ale zapomínali na obranu, což se jim nakonec vymstilo.

V závěru poločasu nechali po několika hloupých individuálních chybách domácí hráče dotáhnout skóre až na rozdíl bodu, a po změně stran se tak zase začínalo od nuly. To už se ale opět štěstěna přiklonila k domácím.

„Po přestávce už se našim hráčům přestalo dařit střelecky, a co hůř, začali odcházet i po fyzické stránce. Domácí toho samozřejmě okamžitě využili, otočili vývoj zápasu a postupně si z něho udělali malou exhibici. My jsme se tím horko těžko protrápili, poslední minuty byly už jen čekáním na vysvobození v podobě závěrečného klaksonu," přiznal neúspěch trenér Thermie.

Příležitost napravit si reputaci a prodloužit domácí neporazitelnost budou mít karlovarští basketbalisté za dva týdny, kdy doma přivítají kvalitní tým Strakonic a doposud neporažený Písek. „Do té doby ale musíme něco udělat s naší obranou, těch hnedle dvě stě bodů v našem koši za tento víkend je velice alarmujících," varuje Šnobl.

Sestava a body Thermie: Dufek 31, Zolotarov 18, Fuksa 9, Gavenčiak 6, Ulman 5, Švarc a Slabý po 4; dále hráli Hála a Kocelský. Po čtvrtinách: 23:33, 49:50, 76:59.