Taková povinnost čekala o víkendu na basketbalisty karlovarské Thermie. Zhostili se jí par excellence, oba své zápasy na palubovkách soupeřů vyhráli, v tabulce poskočili z desátého na sedmé místo a na „bronzové" Kladno ztrácejí jen jediný bod.

BC Benešov 71
Thermia KV 82
Po čtvrtinách: 14:23, 33:36, 47:55.

Oba víkendoví soupeři Thermie jsou ve II. lize nováčky, každý z nich ale do soutěže přišel z jiného směru. Nebezpečnější byl v tomto ohledu právě Benešov, který do II. ligy spadl shora a na jeho výkonu to bylo znát.

„Byli na nás docela připravení, dobře postavený mančaft s prvoligovou zkušeností budil respekt, ale zvládli jsme to. Měli jsme dobrý vstup do utkání, poměrně rychle jsme se dostali do desetibodového vedení a to jsme pak udržovali až do vítězného konce," přibližuje průběh sobotního zápasu Ondra Gargula, podle slov trenéra Tomáše Kempfa nejlepší hráč Thermie v utkání.

„No padalo mi to, to je pravda," reaguje na chválu střelec jedenatřiceti bodů, ale rozhodně jsem na to nebyl sám. Hodně bodů dal i Jirka Slavík, spoustu balonů vybojoval dobře doskakující Dufek a v podstatě to své si odvedl každý. Byla to dobrá kolektivní práce a o výsledku rozhodla naše důsledná hra pod oběma koši."

Kromě Garguly se do statistik zápasu zapsali nejvýrazněji Slavík s 25 body a třinácti doskoky a zejména Dufek, který si připsal 8 bodů, 15 (!) doskoků, čtyři zisky a tři bloky.

BK Tábor 70
Thermia KV 85
Po čtvrtinách: 18:28, 35:46, 54:58.

Nedělní utkání v Táboře, který do II. ligy postoupil z krajského přeboru, mělo být jasnou záležitostí a nakonec také bylo, i když: „O nějaké basketbalové kráse se nedá mluvit ani náhodou. Nebyl to vůbec pěkný basket, a to ani z naší strany. Těžko říct proč, ale v neděli se nám daří vždycky hůř než v sobotu," přiznává Ondra Gargula. „No ale nakonec jsme si uhráli svoje a vyhráli stylem start – cíl."

Nejlepšími střelci zápasu byli Slavík s 21, Pešek s 18 a Gargula se 17 body, opět se blýskl Dufek s 18 doskoky a v dresu Thermie se zase jednou objevil Petr Slabý a přidal 6 bodů, 6 doskoků a 3 bloky.