Karlovy Vary dokázaly udolat Strakonice poměrem 80:74.

Utkání, v němž měly hostující hráčky určitě šedesát procent zápasu navrch a až do poslední čtvrtiny neustále průběžně vedly o 4 až 10 bodů, mělo určitě velký náboj a nasazení.

Diváci mohli vidět sice mnoho chyb, ale i krásných basketbalových akcí, nepřesné rozhodcovské duo, technické chyby na obou trenérských stranách. Takže utkání nechybělo vůbec nic.

Skvěle fandící publikum, které dohnalo naše hráčky ke konečnému vítězství, bylo po utkání z jejich úst oceněno. „Atmosféra byla perfektní. Vždy se nám hraje lépe, když se fandí, než v prázdné hale,“ poznamenalo hned několik basketbalistek, jež dokázaly postoupit na druhou příčku nadstavbové skupiny A2.

Manažer klubu Roman Maleček se po utkání usmíval. „Konec dobrý, všechno dobré. Takto se na utkání koukám,“ poznamenal na úvod svého hodnocení.

Další jeho slova byla už mnohem podrobnější. „My jsme nezačali vůbec dobře. Strakonice nám hned na začátku utekly a my jsme je nedokázali stáhnout. S nimi je to jednoduché. Ony chybují, až když jsou pod tlakem, ale my jsme je nedokázali zatlačit,“ pokračoval Roman Maleček.

Utkání nevyšlo ani rozhodčím. „Nechci říci, že zápas ovlivnili. Tak tomu určitě není. Na druhou stranu byli hodně nervózní a udělali řadu chyb. Ty následně vyvrcholily technickými chybami pro trenéry, a to na obou stranách,“ popsal výkon sudích.

Po technické chybě hostující strany se domácí ujaly vedení. „Házeli jsme dvě šestky a využili je. Navíc jsme se dokázali prosadit i z následné boční rozehrávky, a to za tři body. Myslím si, že toto byl rozhodující moment zápasu,“ uzavřel Roman Maleček.