Při očekávaném postupu mistrovského USK Praha přes Karlovy Vary se Hradec Králové jako druhý tým základní části utká o postup do finále s třetím KP Brno, které vyřadilo rovněž ve třech zápasech městského rivala Handicap. USK dělí od postupu jediná výhra. Semifinalistky Evropské ligy zvítězily v druhém utkání v Karlových Varech 103:55. Třetí zápas je na programu v pátek.

Lokomotiva začala zápas velice rozpačitě. „Holky se soupeře zbytečně bály. Přitom neměli co ztratit. Snažili jsme se je namotivovat, ale co je to platné, když vám hráčky řeknou, že se soupeře bojí. S tím se toho moc dělat nedá,“ přiznala po druhém čtvrtfinálovém zápase trenérka Marcela Krämer.

Přečtěte si také: Zlodějka vylákala vozíčkáře z bytu, pak mu sebrala peníze a televizi

Během utkání se našlo několik pasaží, kdy se karlovarským děvčatům dařilo a uhráli několik bodů v řadě. „Ano bylo tam několik okamžiků, ale moc jich nebylo. Myslím si, že máme na víc, než být až takto moc odevzdaní. Nemáme co ztratit, tak proč si s USK nezaběhat? Proč je nepotrápit?“ burcuje své hráčky.

Třetí utkání série, jak už bylo napsáno se hraje v pátek na palubovce USK. Ve zbylé čtvrtfinálové sérii vede před čtvrtečním čtvrtým zápasem Nymburk nad Slavií 2:1.