Svěřenkyně trenérky Marcely Krämer půjdou do utkání v roli slabšího celku. Důvod je jednoduchý. V tabulce drží Lokomotiva slušnou sedmou pozici se sedmi výhrami a osmi porážkami. Hradec Králové je na tom o poznání lépe. O třetí příčku se dělí s Valosunem Brno a na kontě má deset vítězství a jen čtyři porážky.

„My můžeme v utkání jen překvapit. Jsme si plně vědomi síly soupeře a ne nadarmo se drží v první čtyřce. Přesto naše hráčky nepůjdou do zápasu již předem poraženy. Pokusíme se soupeře zaskočit naší agresivní hrou a třeba se nám povede překvapení kola," říká před zápasem a odjezdem karlovarského týmu do východočeské metropole Čech manažer Lokomotivy Roman Maleček.

Menším problémem se před utkáním jeví kolize zápasů Lokomotivy v Hradci Králové a juniorky Sparty. „Jak všichni už možná vědí, tak spolupracujeme se Spartou. Na toto utkání odcestuje s pražským týmem Rokošová a očekáváme, že se pomalu začne zapojovat po dvouměsíčním zranění. Jinak všechny naše hráčky jsou připravené v Hradci nastoupit a věřím, že se se soupeřem zdravě poperou," dodává Maleček.