V rozhodujícím duelu prohrály basketbalistky Lokomotivy na vlastní palubovce 67:80.

První utkání celé semifinálové série bylo velice vyrovnané. „Hodně nám tato prohra uškodila. My můžeme cítit nějakou křivdu, ale na to se žádná anglická královna ptát nebude. Srazilo nás to do kolen,“ ohlížel se trenér David Zdeněk za vývojem celé série.

Další jeho slova už patřila soupeři. „Hradec Králové prokázal své kvality a zkušenosti, které nasbíral během náročných zápasů ve skupině A1. Mají tým, jenž spolu hraje již několik let, a na jeho hře to bylo jasně znát,“ pokračoval karlovarský kormidelník.

Mezi celky byl znát také jeden rozdíl. „Jak už jsem řekl, tak zápasy ve skupině A1 jsou daleko náročnější než v A2. Nám takto náročné duely chyběly. Bylo vidět, že soupeř je v rozhodujících okamžicích daleko silnější a vyzrálejší. Měl mnohem lepší herní disciplínu nežli my,“ porovnal Zdeněk oba celky.

Třetí klání skončilo třináctibodovým rozdílem. „V závěru jsme hráli na krev a soupeř měl možnost házet šestky. My jsme se měli dostat na kontakt daleko dříve. To se nám bohužel nepovedlo. Dokázali jsme sice Hradec pět minut před koncem zatlačit a dostat ho pod tlak, ale následně jsme udělali jednu chybu. Tu soupeř potrestal a to se ukázalo jako zlomové,“ našel trenér rozhodující moment střetnutí.

Trenér David Zdeněk svým svěřenkyním za účinkování v soutěži poděkoval. „Naše hráčky následně chtěly hrát, ale bylo to trochu křečovité. Bohužel se na někom podepsala trochu i ta nervozita. Nicméně si zaslouží můj obdiv, za to že to nevzdaly. To platí samozřejmě i o divácích, kteří byli skutečně fantastičtí,“ dodal k samotnému utkání. V play-off basketbalistek se tak představí mládežnické celky.