Nakonec to však vypadá, že s největší pravděpodobností se závod uskuteční v plném rozsahu. Organizátoři z Rozběhnito.cz už chystají vše potřebné pro organizaci závodu, který se koná v sobotu 29. srpna od 13.30, kdy bude na programu prezentace, a těší se na běžce z celé České republiky.

„Valdštejnova desítka, to je závod i turistický zážitek v historickém centru města s téměř tisíciletou historií,“ poukazuje za pořadatele chebského závodu Rozběhnito.cz Michal Ouřada.

Pro běžce tak budou tradičně přichystané tratě na 10 km, 5 km či štafeta 2x 5 km. „Na své si přijdou i rodiny s dětmi, pro které bude připraven Dětský Chevak běh,“ připomněl Ouřada, že na své si přijde v Chebu opravdu každý. Trasa hlavního závodu zahrnuje dva pětikilometrové okruhy, které běžcům nabídnou velice rozmanitou trať.

U příležitosti Dnů evropského dědictví byla zpřístupněna také Rudá věž v Ostrově, která sloužila v padesátých letech jako věznice pro politicky nepřizpůsobivé.
Z Rudé věže smrti se má stát Památník obětí komunismu

„Z malebného historického centra se běžci během chvíle ocitnou v nádherném chebském sportovně-relaxačním areálu Krajinka. Své běžecké kroky povedou po hrázi přehrady Skalka i po ve světě raritním zlatém tartanovém oválu na atletickém stadionu,“ popisoval Ouřada trať hlavního závodu, která běžcům nabídne krásné scenérie města Chebu. Organizátoři závodu si opět připravili pamětní medaili pro každého, kdo zvládne svou trať a úspěšně proběhne cílem.

„Kromě medaile budou mít běžci veškerý komfort. K dispozici budou pánské i dámské šatny, toalety, pitná voda v průběhu celého závodu, bohaté občerstvení v cíli, doprovodný program, rychlé odbavení u prezentací, informační koutek, fotografie v elektronické podobě pro každého, SMS s výsledkem a mnoho dalšího,“ vypočítával Ouřada bonusy, na které se mohou běžci těšit. Zájemci o startovné se mohou pohodlně a hlavně výhodně registrovat na svém počítači i mobilu. Na oficiálním webu závodu www.valdstejnova10.cz naleznou registrační formulář.

„Kdo online výhodnou registraci nestihne, může se pokusit registrovat i na místě. Zbylá čísla budou k dispozici od 13.30. Veškeré informace o akci pak najdou zájemci na webu www.valdstejnova10.cz,“ dodal závěrem Michal Ouřada.

Valdštejnova desítka 2020

Kdy: Sobota 29. srpna

Zázemí: náměstí Jiřího z Poděbrad

Registrace: 13.30 otevření registrace a prezentace

Dětské závody

14.30 start dětského závodu mini; 15.00 start dětského závodu maxi.

Hlavní závod

16.30 start hlavního závodu (5 km, 10 km, 2x 5 km).