Letos tomu však bylo naopak. Tuny sněhu a slunečné počasí přilákaly na start Blatenské desetihodinovky, která si tak odbyla konečně svůj 19. ročník, celkem dvaašedesát vytrvalců, kteří bojovali ve čtyřech kategoriích o vítězné poháry na desetikilometrovém okruhu, na němž kroužili celkem deset hodin.

V hlavní kategorii mužů na deset hodin se představilo dvaačtyřicet borců, kteří usilovali o cenný triumf. Nakonec se rozhodovalo pouze mezi dvojicí ve složení Tomáš Kamaryt, Pavel Fišer.

Nakonec se díky lepšímu času s patnácti ujetými koly, tedy 150 kilometry, vysoukal na nejvyšší stupínek Kamaryt, který si navíc v Horní Blatné zopakoval triumf z 15. ročníku, který byl na pořadu v roce 2009.

Druhé místo tedy zbylo na loňského vítěze Pavla Fišera, který stejně jako v roce 2009 skončil právě na stupních vítězů za Kamarytem. Na pomyslných stupních vítězů je doplnil Vít Zatloukal.

V kategorii žen na deset hodin se postavilo na start osm odvážných lyžařek. Dvanáct kol, která čítala sto dvacet kilometrů, zvládla Martina Stehlíková, jež měla v cíli lepší čas než druhá v pořadí Monika Deverová, která taktéž zvládla odjet dvanáct kol. Na třetím místě pak skončila Markéta Plíhalová, která během deseti hodin obkroužila deset kol.

Vítězství v kategorii žen na šest hodin si vyjela Martina Kamarytová, ta zvládla šest desetikilometrových úseků. Na druhém místě skončila s pěti okruhy a lepším časem Andrea Šimolová, která za sebou nechala na třetí příčce Katku Bartošovou, jež taktéž zvládla pět kol.

V poslední kategorii, veteránů na deset hodin, si připsal na své konto vítězství Josef Keprt, který zdolal dvanáct kol, na druhém místě skončil Vladimír Češner, který ujel také dvanáct kol, a bronz připadl za jedenáct okruhů Aleši Špičákovi.

Výsledkový servis:
Muži 10 hodin: 1. Tomáš Kamaryt (15 kol), 2. Pavel Fišer (15), 3. Vít Zatloukal (14), 4. Jiří Šilhan (13).

Veteráni 10 hodin: 1. Josef Keprt (12 kol), 2. Vladimír Češner (12), 3. Aleš Špičák (11), 4. Jan Mráz (11).

Ženy 10 hodin: 1. Martina Stehlíková (12 kol), 2. Monika Deverová (12), 3. Marcela Plíhalová (10), 4. Dagmar Březinová (10).

Ženy 6 hodin: 1. Martina Kamarytová (6 kol), 2. Andrea Šimlová (5), 3. Katka Bartošová (5), 4. Žofie Peroutková (3).