V 1. kole finále play off II. ligy basketbalisty Thermie čeká přetěžký soupeř, rezerva úřadujícího mistra republiky ČEZ Basketball Nymburk.
„Jedeme bez tří hráčů základní sestavy a celkově bez pěti stálých hráčů dvanáctičlenného kádru. Zdecimovaly nás absence kvůli práci, školním povinnostem či zranění. Těch sedm statečných ale jede s odhodláním poprat se o čestný výsledek. Nálada v týmu je dobrá, kluci se na zápasy těší, cítí se silní a odhodlaní. Já samozřejmě nepočítám s tím, že Nymburk přejedeme, to ani náhodou, ale vydáme-li ze sebe maximum, můžeme je slušně potrápit,“ věří trenér karlovarských basketbalistů Tomáš Kempf.

„Bude to souboj Davida a Goliáše, my jsme David sice bez praku, ale s odhodláním nechat na hřišti všechno. Ostatně pro kluky je možnost hrát proti takovému týmu odměna za celoroční práci a výzva zároveň – mohou se porovnávat s profesionály. Věřím, že budeme odcházet se vztyčenou hlavou,“ dodává k víkendovým zápasům v Nymburku Tomáš Kempf.

Dodejme, že finále play off se hraje na tři vítězné zápasy, první dva teď v sobotu a v neděli v Nymburku, odvety o víkendu 5. a 6. května v Karlových Varech a nebude-li rozhodnuto, tak 12. května opět v Nymburku.