V sobotu na Zlín
Již pět kol zbývá do konce základní části UNIQA extraligy. O víkendu bude na programu 18. kolo, ve kterém se představí VK ČEZ Karlovarsko svým fanouškům, když v hale míčových sportů bude hostit v sobotu 5. února od 18.00 hodin poslední celek extraligové tabulky Fatru Zlín.

Libero Daniel Pffefer, manažer Karlovarska Ondřej Hudeček a trenér Jiří Novák tak měli před sebou velkou výzvu, složit reparát. Nepovedlo se. I když Karlovarsko předvedlo bojovný výkon, na lídra francouzské ligy to nestačilo, a klub ze západu Čech prohrál 0:3 na sety.

Tours naskočilo do duelu před zaplněnou halou bez ostychu a díky úspěšnému servisu si v první sadě vytvořili až pětibodový náskok.

Ten dokázalo Karlovarsko během hry umazat na rozdíl jednoho bodu 16:17, ale posléze opět začali na palubovce úřadovat domácí, kteří šli znovu do několikabodového trháku. Vary však nesložily zbraně a dokázaly koncovku prvního setu zdramatizovat, ale po druhém proměněném setbolu se radovali z výhry 25:22 domácí.

I druhý set načali lépe domácí, ale Karlovarsko postupně převzalo otěže do svých rukou. Následně si vybudovalo až tříbodový náskok, který ale dokázali domácí smazat. Nakonec musela rozhodnout dramatická koncovka, kterou zvládlo vítězně v poměru 27:25 Tours.

Třetí sada přinesla vyrovnanou bitvu, kterou stejně jako ve druhém setu ozdobilo několik parádních výměn, přesto se muselo Karlovarsko sklonit před soupeřem potřetí, když prohrálo 22:25.

Tours se tak po domácí výhře značně přiblížilo postupu do semifinále Poháru CEV, ale nejdříve bude muset uspět v odvetném utkání v Karlových Varech, které se odehraje ve čtvrtek 10. února v 17.00 hodin v hale míčových sportů.

Tours Volley Ball – VK ČEZ Karlovarsko 3:0 (25:22, 27:25, 25:22). Rozhodčí: Willems (BEL), Heppová (HOL). Čas: 131 minut. Stav série: 1:0.
Tours Volley Ball: Tillie, Terjomenko, Graciano, Palonsky, Leandro, Coric, libero Perry.
VK ČEZ Karlovarsko: Wiese, Zajíček, Keemink, Vašina, Wilson, Indra, libero Pfeffer (stř. Kočka).