Nejlépe si první den vedla Eliška Kučerová (na snímku), která na trati 1500 metrů získala bronzovou medaili a vytvořila si nový halový osobní rekord. „Po kolizi a strkanici ve druhém kole a podvrtnutém kotníku předvedla opravdu bojovný výkon a její bronz je téměř zázrakem,“ narážel trenér Oldřich Dvořák na srdnatý výkon karlovarské atletky, který byl odměněn bronzovým ziskem. Dalším skvělým úspěchem se blýskl Albert Slaba, když v závodě na 1500 metrů předvedl skvělý běžecký i taktický výkon a doběhl si pro 5. místo v novém osobním rekordu 4:33,30. „Do první desítky se vešla ještě Veronika Zrůstová na stejné trati, když doběhla na sedmém místě v čase 5:06.80 a potvrdila svou skvělou formu,“ chválil si výkony svých svěřenců Dvořák. Krajskou výpravu potěšil i výkon Štěpánky Duškové, která si vytvořila nový osobní rekord na 60 metrů překážek v čase 9.32 a skončila na 5. místě v rozběhu, celkově pak na 15. místě. „Nepříliš se dařilo Šimonu Kraftovi ve vrhu koulí a Lence Burešové na výšce, ale pro ně je především účast na šampionátu velkou zkušeností,“ poukazovala druhá trenérka krajské výpravy Lucie Markusková.

V nedělním programu se představila ve skoku dalekém Štěpánka Dušková, které se za výkon 513 centimetrů těsně zavřely brány finále, když stačil na 11. místo a pouhých pět centimetrů ji dělilo od finále. Ostrovská Tereza Herbanzská výkonem 514 cm obsadila desáté místo. Na trati 3 000 metrů se představil Karel Lachout, pro kterého byla účast velkou zkušeností. „Karel zaběhl velmi dobře a vytvořil si úžasný osobní rekord o dvacet vteřin, do cíle doběhl na 12. místě v čase 10:47,78,“ chválil Dvořák.

Hodně se očekávalo od krajských žákyň v závodě štafet 4x 200 metrů. „Bohužel nepodařená předávka mezi Augustovou a Kučerovou na předávce na druhý úsek nakonec děvčata vyřadila ze hry,“ smutně poznamenala Markusková.

Co se nepovedlo dívkám, povedlo se štafetě žáků. „Sice tam byly obavy z předávek, ale opak byl pravdou. Štafeta ve složení Kraft, Buršík, Škarda a Kurfürst předvedla sehrané předávky. V jednotlivých úsecích a výkonech pak byly jisté rezervy, nicméně 7. místo bylo pro nás milým překvapením,“ bilancovala senzační umístění Markusková. Krajská výprava tak dosáhla nejen na bronz, ale také několik osobních rekordů, což je velkým příslibem do budoucnosti. „Celkově můžeme výpravu hodnotit jako vydařenou, bronzová medaile Elišky Kučerové byla třešničkou na dortu. Pro mnohé závodníky bylo splněným snem se na mistrovství České republiky dostat a i náš trenérský tým těší, že počty našich závodníků, kteří se na MČR probojují, neustále stoupá,“ kladně hodnotila vystoupení krajských atletů Markusková.

„Nyní nás čeká postupně příprava na letní sezonu, kdy bude vrcholem červnová Letní olympiáda dětí a mládeže v Jablonci a pak zářijové mistrovství ČR na dráze,“ narážel závěrem Dvořák na další vrcholové akce, kterých se atleti zúčastní. 

LK Slovan Karlovy Vary. Ilustrační foto.
LK Slovan se doma neztratil, dosáhl na devět medailí