Na tradičním klání se znovu představí čtyři týmy, Českou republiku tentokrát doplní Slovensko, Chorvatsko a Švýcarsko.

Pro českou reprezentaci je chebské měření sil poslední přípravou před mistrovstvím Evropy ve Francii, které začne 29. listopadu. „V Chebu to bude dost náročné. Čeká nás obsáhlá tréninková i video příprava, několik video a taktických porad zaměřených ale na naši hru. Budeme se zaměřovat právě jen na naši hru a ladit věci, na kterých jsme na podzim pracovali, něco nového přidáme,“ prozradil pro web Českého svazu házené trenér Jan Bašný. Ten si mohl v pondělí, kdy se házenkářky v Chebu sešly, pochvalovat kompletní sestavu. „Žádná omluvenka mi nepřišla, do reprezentace žen není zvykem omluvenky posílat,“ řekl.

Chybí tak pouze zraněná Hrbková a těhotná Růčková. „To jsou samozřejmě velké ztráty, ale už nemáme žádnou další zraněnou hráčku a podle toho, co jsem v průběhu ligových bojů sledoval, se opory týmu těší dobré formě – namátkou Markéta Jeřábková, Iveta Luzumová, Petra Adámková, Kamila Kordovská nebo Jana Knedlíková,“ pokračuje reprezentační kouč.

Důležitou výhru urvali hráči Mariánských Lázní (ve žlutém), kteří udolali Soběslav 4:3.
Viktoria se loučila výhrou

K prvnímu utkání v Chebu nastoupí Češky ve čtvrtek od 17 hodin proti Švýcarsku, v pátek v 19 hodin potom změří svěřenkyně Jana Bašného síly s Chorvatskem a „chebskou“ přípravu uzavřou v sobotu od 15 hodin závěrečným utkáním turnaje, federálním derby proti Slovensku.

Porci tří zápasů Jan Bašný rozdělí mezi dvacítku házenkářek rovnoměrně. „Každá hráčka odehraje dva zápasy, nikoliv všechny tři. Hrát týden před šampionátem tři zápasy ve třech dnech je příliš,“ poukazuje.

Po skončení „Štítu“ dostanou Češky dva dny volna a v úterý se již vydají do dějiště evropského šampionátu, kde se jim jako první soupeř postaví 1. prosince Rumunsko.

Program turnaje

Čtvrtek 22. listopadu

17.00 Česko – Švýcarsko, 19.00 Chorvatsko – Slovensko

Pátek 23. listopadu

17.00 Švýcarsko – Slovensko
19.00 Česko – Chorvatsko

Sobota 24. listopadu

13.00 Švýcarsko – Chorvatsko, 15.00 Česko– Slovensko

Ilustrační foto
Březová urvala skalp Kladna, Ostrov padl v Neratovicích