Ano, přesně tak. V sobotu 1. prosince svěřenci trenéra Jiřího Nováka horko těžko kousali senzační prohru v rámci desátého kola extraligy, když v hale míčových sportů podlehli Ostravě 0:3 na sety.

Po třech prohrách v řadě za sebou však neponechali karlovarští volejbalisté nic náhodě. Před čtvrtfinálovým vystoupením Českého poháru, které se odehrálo v Karlových Varech v neděli 2. prosince, vyměnili dresy, realizační tým navlékl nová trika a Ostrava si tentokrát ani neškrtla, když si odvezla prohru 0:3.

Již do prvního setu vstoupilo Karlovarsko velmi dobře, a dalo zapomenout na sobotní výpadek. Tentokrát to byl zcela jiný tým, který kupředu táhl nejen týmový duch, ale především volejbalové srdce. Tým z lázní vsadil tentokrát na úderné podání, které hostům dělalo velké problémy. Karlovaráci si tak vytvořili během prvních dvou setů několikabodový náskok, který vždy dotáhli do úspěšného konce, a ujali se vedení 2:0 na sety. V tom třetím se hrálo jako přes kopírák, nakonec však Ostrava dokázala bodové manko smazat a hru vyrovnat na 12:12, ale poté zavelel k výhře kapitán Karlovarska Ondřej Hudeček, který úspěšnou šestibodovou sérií nasměroval Karlovarsko k vítězství.

Čtvrtfinále, I. utkání

VK ČEZ Karlovarsko – VK Ostrava 3:0 (25:15, 25:16, 25:16). VK ČEZ Karlovarsko: O‘Dea, Rejlek, Vašina, Patočka, Van Haarlem, Hudeček, Pfeffer (stř. Džavoronok, Penrose, Petrák).Na zápasy: 1:0.

Protestní akce u karlovarského letiště.
FOTO, VIDEO: Svérázný protest za hluku deseti motorových sekaček