HBC Plzeň – Litice – CSKA Karlovy Vary 4:2
Celé utkání ovlivnilo rozhodnutí rozhodčích v samém úvodu, kdy ve 3. minutě po rychlém útoku zazvonila za brankářem Varů Novákem horní tyčka, ale rozhodčí k překvapení všech ukázal na branku a poslal domácí do vedení. Obránce CSKA Reiser, který stál dané situaci velmi blízko, obdržel za protesty desetiminutový trest.

Litice tak šly do druhé třetiny s nejtěsnějším možným vedením. Karlovarští se do svého soupeře opřeli a hrálo se téměř výhradně před Větrovského brankou. Hosté si vytvořili i několik dobrých příležitostí, ale vždy chyběl kousek k jejich využití. Největší šance mělo CSKA v dalších početních výhodách, ale ani tu největší nedokázal Lukesle využít. Karlovy Vary se nakonec dočkaly, když se zblízka prosadil Jakub Frič. Litičtí však hned vzápětí ze své jediné vážnější šance ve druhé třetině strhli vedení zpět na svou stranu.

Před Novákem nepokrytý Kastner uspěl se střelou mezi betony. Poté to byli znovu hráči Varů, kdo měl herně navrch, ale i nadále se trápil v zakončení.
Do závěrečné třetiny se vstupovalo za umělého osvětlení a s navlhlým plastovým povrchem, který se stal prakticky nehratelným. Karlovarští se i přesto snažili o vyrovnání, ale byli to domácí, kdo přidal další branku. V samém závěru přesilové hry vyslal nechytatelnou střelu Kabát. Hosté zásluhou Jana Bauera tři minuty před koncem znovu snížili na rozdíl jediné branky, ale domácí dokázali znovu bleskově odpovědět, když se po čistě vyhraném vhazování trefil Valenta. CSKA zkusilo v poslední minutě i hru bez brankáře, ale skóre se již neměnilo.

„Domácí se „dostali" rychle do vedení a my do nich potom dvě třetiny neúspěšně bušili, a když už se nám podařilo vyrovnat, tak jsme ihned po chybě znovu inkasovali. Ve třetí třetině jsme víc než se soupeřem bojovali s kluzkým povrchem," shrnul utkání trenér CSKA Jan Keprta.

Branky: 3. Šiman (Ráb), 24. Kastner (Šiman, Valenta), 38. Kabát (Valenta), 42. Valenta (Kastner) – 24. Frič Jakub (Divíšek), 42. Bauer Jan (Bruštík, Lukesle). Třetiny: 1:0, 1:1, 2:1. Střely: 15:25. Diváků: 36. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Rozhodčí: Belanec, Ptáček.

Další utkání hraje CSKA v neděli 16. listopadu, kdy přivítá Mladou Boleslav.                                                                                                         Pavel Divíšek