„Přes rozmary letošní zimy se závod uskutečnil, jen s tím rozdílem, že místo na lyžích jsme šly po botech," smutnila organizátorka závodu Jitka Peřina.

Závod byl pod kontrolou technického delegáta FIS Petra Macha, který měl na starosti běžecké lyžování na OH v Soči, a hlavně pak za účasti předsedkyně komise sportu žen ČOV paní Nadi Knorre, a také za účasti několikanásobné medailistky z OH a předsedkyně klubu fair play Květy Peckové-Jeriové. „O dobrou náladu se nám staralo slunečné počasí a muzika pod taktovkou Štefana Škulavíka," poukazovala Peřina.

Oblíbeného závodu se letos zúčastnilo 115 závodnic. „Opravdu žádná neponechala nic náhodě. Letošní téma byla „řemesla", takže jste na Božáku mohli v neděli potkávat kdejakou řemeslnici například v podobě gejši, cukrářky, řeznice, instalatérky, zdravotní sestry, květinářky až po nejstarší řemeslo," popisovala organizátorka. V cíli obdržela každá účastnice upomínkový předmět , a to krásný hrneček, který jako každý rok pro Dámskou jízdu udělali manželé Ehlichovi. O dekorování nejlepších vítězek se postaraly takové sportovní osobnosti jako Zdeněk Pecka, medailista z OH ve veslování, či Rudolf Höhnl, medailista z MS ve skoku na lyžích.

„Jedním slovem si myslím, že se akce líbila a hlavně splnila svůj účel. V neděli se sešla na Božím Daru spousta usměvavých spokojených lidí, kteří mají rádi pohyb a legraci," dodala závěrem Peřina. O občerstvení závodnic se během závodu postarala Nemocnice Ostrov a také samotné závodnice, které samy napekly.