Po mnoha letech se totiž sešly dva celky Thermie v jediné soutěži, oblastním přeboru, a v sobotu si to poprvé rozdaly mezi sebou.

Oddílové derby bylo i soubojem generací, rozdíl v průměrném věku obou týmů dělal jistě více než deset let. Zkušenější béčko mělo od začátku až do 17. minuty navrch, ´mazáci´ moc nechybovali a dobře stříleli, ´benjamínci´ v céčku byli zpočátku zakřiknutí a dlouho nemohli najít správnou střeleckou pohodu a nabrat útočné tempo.

„Podařilo se nám to ve druhé půli, kdy jsme často vyráželi do rychlých protiútoků, které ´domácí´ B tým nebyl schopný eliminovat a čím dál víc se unavoval. To byl náš záměr, hrát po celých 40 minut ve vysokém tempu, a bylo pro nás jen dobře, že se k této hře nechal soupeř strhnout. Ubývaly jim síly, ztráceli míče a zbytečně faulovali. Důležitý pro naše vítězství byl i poměr ztrát a zisků – ztratili jsme pouhé tři míče, zato soupeř minimálně patnáct," vidí příčiny úspěchu svých svěřenců trenér vítězného týmu Tomáš Kempf.

O vítězství C družstva rozhodly i velmi dobré individuální výkony: „Skvělí byli Dufek se 30 body a 18 doskoky a Fuksa s 21 body, týmový úspěch podpořili i Švarc s 9 body a 14 doskoky, Gavenčiak se 14 body a šesti doskoky a Ulman s devíti body a devíti zisky. Právě Ulman byl naším X faktorem, když jako hráč z lavičky přinesl na hřiště rychlost, agresivní obranu a dobrý pohyb míče na útočné polovině," vypočítává opory svého týmu Tomáš Kempf.

Thermia B 81
Thermia C 89
Body Thermie C: Dufek 30, Fuksa 21, Gavenčiak 14, Švarc a Ulman po 9, Tůma, Sebera a Jirásek po 2; body Thermie B: Pešek 20, Horejš 14, Mendlík 12, Stefanovič 10, Báťa 11, Kurfürst 8, Dlohoš, Hnátek a Plaček po 2. Čtvrtiny: 27:23, 17:27, 21:22, 16:17. Fauly: 24:18. Trojky: 5:4. Ve 40. minutě se vyfauloval Dufek.