Rozverná konverzace, nevázaná zábava. Zajímavá přehlídka rozmanitých kloboukových ozdob dámských hlav, ale také dostih pánů šlechticů na dřevěných koních a dostih poníků. V takovém duchu a atmosféře tradičních slavných anglických dostihů v Ascotu se nesl úvodní mítink letošní sezóny na Karlovarském závodišti.

Příležitost startovat v některém ze sobotních dostihů na dvorském závodišti využil žokejský multišampión Václav Janáček. Do lázní si odskočil ze svého španělského působiště. K vítězství měl z pěti pokusů nejblíže v hlavním dostihu.
Lázeňské premiéře vévodila v nabídce sedmi rovinových dostihů Jarní cena (Frühjahrspreis) Fredericks & von der Horst (II.kat., 2.000m) pro tříleté koně, kteří by měli pokračovat v cestě do klasických zkoušek.

Žhavým kandidátem na zisk poloviny ze stotisícové dotace byl dosud neporažený Black Canyon a roli favorita i přes nevýhodu prvního letošního běhání splnil.

K jeho největším soupeřům sázkové tipy zařadily dubnového premianta z chuchelského testu nižší kategorie Nagano Golda. Ten brzkou jarní formu dokonale zužitkoval a za vítězem zůstal po boji v cílové rovince o krátkou hlavu.
Pro Fighting Lipse možná přišel cíl moc brzy. Předchozí dostih o 400m delší totiž vyhrál, tentokrát stačil na třetí místo.
Rekord, který drží z roku 2011 překvapivý vítěz Connex, nebyl v žádném případě překonán. Především první část dostihu byla ve znamení pomalejšího času.

Fotbalisté Sedlece a Slavoje Bečov se rozešli o víkendu smírně 1:1.
Okresní fotbalové soutěže pokračovaly dalšími zápasy

Výkonnostně různorodá společnost byla k vidění v dostihu Order Of Innocence (III.kat.,1.600m).
Poprvé čeští diváci viděli v cíli druhého ryzáka Lexceeda, do jehož sedla byl trenérem Wroblewskim angažován žokejský multišampión Václav Janáček.
Sázkovým kurzům vévodil předloni třetí ve Slovenském a čtvrtý v Českém derby Aldar (ž.J.Šafář), který se na dráhu vracel po více než roční zdravotní přestávce. Své kvality potvrdil přesvědčivým pětidélkovým triumfem.
Někdejší korunní princezna Jarní ceny klisen a loni ve Varech vítězná Ocara skončila třetí, za ní se nadějně ukázal debutující Facts And Figures.

V úvodním dostihu se nečekaně prosadil Ned, který je v přípapě Dušana Andrése, vynikajícího rovninového i překážkového jezdce, který zahájil trenérskou kariéru. Bělouše vedla v dostihu jeho manželka Jiřina.

Nejdelší trať z celého programu měl Dostih Frey Consulting. Tříkilometrovou porci s naprostou jistotou ovládly ženy v čele s vítěznou Martinou Havelkovou a Raviellou, když obsadily první tři místa.

Jeden z nejdramatičtějších doběhů předvedla v závěrečném dostihu Camelai, když z posledního místa vyrazila stíhat dlouho vedoucího Custera a na cílové pásce ho udolala s rozdílem krku.

Výsledky:

1.dostih: Ned (J.Andrésová) – Wave Of Gracie (ž.J.Palík) – Conan (ž.J.Verner)
2.dostih: Aldar (ž.J.Šafář) – Lexceed (ž.V.Janáček) – Ocara (ž.J.Palík)
3.dostih: Mystic Golfer (ž.J.Verner) – Arlington (ž.I.Janáčková Koplíková) - Wanikoro (ž.M.Laube)
4.dostih: Kadmen (žk.A.Florian) – Wimbledon (ž.I.Janáčková Koplíková) – Herbebois (ž.M.Havelková)
5.dostih: Black Canyon (ž.P.Foret) – Nagano Gold (ž.J.Verner) – Fighting Lips (ž.J.Palík)
6.dostih: Raviella (ž.M.Havelková) – Vědma (J.Andrésová) – Shadow Moon (ž.I.Janáčková Koplíková)
7.dostih: Camelai (ž.J.Verner) – Custer (ž.K.Hlubučková) – Yonas Art (ž.V.Janáček)

Markéta Klingorová