Zřejmě velká snaha o vítězství od začátku zápasu vnesla mezi karlovarské hráčky i velkou nervozitu, která se přenesla i na tým soupeře, a tak se na palubovce haly v Tuhnicích odehrávalo sice utkání ve slušném nasazení a plné osobních soubojů, ale zejména neproměněných šancí a nevynucených chyb.

Bohužel pro domácí se soupeř z jihu Čech z této nervozity oklepal přece jen trochu lépe a neustále si udržoval mírné vedení, které sice několikrát dokázaly hráčky Lokomotivy stáhnout, a čtrnáct sekund před koncem zápasu po trojce Marie Blazejewski dokonce dorovnat na 60:60, jenže hosté z protiútoku opět odskočili úspěšnou dvojkou a varský tým již na toto nedokázal kontrovat.

Strakonická děvčata si tak domů odváží dva body a domácím opět zbyly jen oči pro pláč a velké zamyšlení, jak dál. Nicméně extraligový kolotoč se rychle točí dál a karlovarskému družstvu nezbude nic jiného než se co nejrychleji oklepat a pokusit se v dalším zápase, ve kterém v neděli přivítá pátý tým tabulky Valosun Brno, konečně otočit nepříznivý vývoj a stoprocentně bodovat.

BK Lokomotiva K. Vary – Sev-en Strakonice 60:63 (8:12, 25:30, 39:45). Sestava a body KV: Sedláčková 13, Blazejewski 13, Halasz 12, Kušlitová a Ramirez 10, Kosior 2, Houdková, Eisnerová, Malečková, Moučková, Drahokoupilová 0.