V úvodní části se diváci, převážně rodiče a příbuzní vystupujících dívek, seznámili alespoň částečně s postupy a metodami trenérek prostřednictvím ukázky běžného tréninku. „Dívky trénují třikrát v týdnu po dvou hodinách ve velké tělocvičně Základní školy 1. máje v Karlových Varech a jednou týdně hodinu a půl se věnují baletní přípravě v prostorách Základní školy a Mateřské školy v Dalovicích. Od ledna budou tréninky rozšířeny o další den a dívky budou rozděleny do tréninkových skupin," informoval diváky v průběhu ukázkového tréninku předseda klubu Martin Frous.

Po krátké přestávce již následoval dlouho očekávaný blok vystoupení, který zahájila ta děvčata, která se s moderní gymnastikou seznamovala teprve od poloviny září a pod vedením trenérky Lenky Bolješikové nacvičila svou první skupinovou sestavu, jež se setkala s bouřlivým aplausem všech přítomných.
Další v pořadí vystoupila se svým pódiovým vystoupením pětice dívek ve věku 6 až 8 let, které se moderní gymnastice věnují jeden až dva roky. Svou sestavu předvedly na choreografii a pod odborným vedením hlavní trenérky klubu Soni Pekárkové. Jejich výkon sklidil opět nadšený potlesk přihlížejících diváků.

Jako poslední předvedla své umění asistentka trenérek, šestnáctiletá Zuzana Tuláková, krátkou sestavou bez náčiní. Zuzana Tuláková je nadějí pro rozšíření trenérského kádru RGC Karlovy Vary, ale také velkým vzorem pro ty nejmenší, které se teprve učí základům moderní gymnastiky. V závěru celého programu došlo samozřejmě také na dárečky pod vánočním stromečkem a na své si přišla nejen všechna děvčata, ale zbylo něco i pro trenérky. Akce se kromě rodinných příslušníků zúčastnilo i několik zajímavých a významných hostů.

Zcela neočekávaně se v Karlových Varech na základě článku v Karlovarském deníku objevila J. Hlavatá, bývalá trenérka Soni Pekárkové, která v současné době dlouhodobě žije v Praze, ale bedlivě sleduje počínání své bývalé svěřenkyně na její trenérské dráze. „Když jsem si v Karlovarském deníku přečetla článek o chystaném vystoupení, rozhodla jsem se, že se na to musím přijet podívat a podpořit Soňu," řekla nám nadšená paní Hlavatá.

Další velmi milou návštěvou byla také mistryně České republiky v kombinovaném programu v kategorii žen za rok 2009 a nejlepší sportovkyně města a okresu Karlovy Vary v tomtéž roce Tereza Paálová, která v současné době studuje na Západočeské univerzitě v Plzni a je také nadanou choreografkou a návrhářkou dresů pro moderní gymnastiku.

„Celá akce se mi moc líbila. Se Soňou Pekárkovou mne spojuje dlouholeté přátelství. Jako má bývalá trenérka má lví podíl na mé cestě až na vrchol," svěřila se nám bývalá vynikající karlovarská moderní gymnastka. „Naše velké poděkování patří samozřejmě i těm subjektům, které finančně podpořily činnost našeho klubu za uplynulé období, především statutárnímu městu Karlovy Vary a Karlovarskému kraji. Nesmíme také při našem děkování zapomenout na členku Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markétu Wernerovou, bez jejíž podpory si start našeho klubu neumíme ani představit," uzavřel Martin Frous.
Před moderními gymnastkami RGC Karlovy Vary stojí v nadcházejícím období spousta práce, k čemuž jim nelze než popřát hodně zdaru.