Čekal je pět a půl kilometru dlouhý okruh, s převýšením 250 metrů a řadou technických pasáží, problémy dělala i téměř souvislá sněhová pokrývka a na více úsecích ledovatka. Přesto se závod obešel bez jediného zranění.
O okruhu „Tři kříže" se říká, že je jakoby na míru „ušitý" pro Ladislava Fabišovského. Kdykoliv přišel na start, tak vyhrál, a výjimkou nebyl ani letošek. Dobře naladěný „Fába" se nikým neohrožovaný prohnal cílem jako vítěz s minutovým náskokem na Petra Ježka, pro bronz si pak dojel vítěz zahajovacího závodu na Linhartu Tomáš Kozák.

Výsledky mužských kategorií, Elita: 1. Ladislav Fabišovský (Ostrov), 2. Petr Ježek (Hnízdil Team), 3. Tomáš Kozák (Focus Rapiro Racing); muži do 29 let: 1. Lukáš Kobes (Velosport Domažlice), 2. Martin Rudolph (biEHLER K1 Werksteam), 3. Tomáš Schüller (KL Sport Most); muži do 39 let: 1. Miroslav Kobes (Velosport Domažlice), 2. Jaroslav Tomášek (All training), 2. Jiří Bretšnajdr (Horní Bříza); muži do 49 let: 1. Jan Děbnár (Witte bike team), 2. Libor Fišer (Enduro Kadaň), 3. Petr Fábera (Tukani); muži nad 50 let: 1. Milan Špolc (Kona cycling point), 2. Karel Rouča, 3. Michal Ficenec (oba Slavia KV).